ZjA1NjVlYzFjYjMzNmU0M2M1ZGUwMWI1YmI.thumb_.jpg

Iarna aspră cu care Europa se luptă de o săptămână a ajuns și în Grecia. A nins și temperaturile au coborât până la minus 15 grade Celsius. Zăpadă abundentă a fost înregistrată și în Turcia, la Istanbul, transmite Digi24

Grecia a fost lovită de „Medeea”, cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 12 ani. Ninsori abundente și rafale de până la 100 de kilometri pe oră s-au înregistrat din nordul până în sudul țării.

„Nu am mai văzut așa ceva de 10-12 ani. E multă zăpadă. Aici a ajuns la aproape 50 de centimetri și în zonele de mai sus, la aproape un metru”, spune un bărbat.

Autostrada dintre Atena și Salonic a fost închisă circulației în două zone situate la nord de capitală, din cauza gheții. Zeci de accidente rutiere s-au produs din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

În urmă cu o lună, în prima decadă a lunii ianuarie, un val de căldură cu maxime de 28 de grade Celsius i-a făcut pe greci să treacă peste restricții și să iasă în număr mare la plajă sau în parcuri. În același timp, Spania se confrunta cu ninsori istorice.

Și Istanbulul se confruntă cu ninsori abundente. Stratul de zăpadă atinge în unele zone 50 de centimetri, iar intemperiile vor continua și zilele următoare simultan cu o scădere severă a temperaturilor.

Circulația feriboturilor a fost întreruptă la Istanbul, cursele aeriene au întârzieri, iar pe șosele s-au produs numeroase accidente.

Preluat de la: diez.md