photo.jpg
Numarul de aplicatii și jocuri din magazinele App Store au crescut semnificativ în ultimii ani. Dacă ne gândim doar la Google Play Store care s-a lansat in octombrie 2008 sub numele de Android Market cu doar 13 aplicații, iar acum are peste trei milioane de aplicatii, ne putem da seama cât de mare este cererea de aplicații în rândul oamenilor. Multe dintre aceste aplicatii sunt însă jocuri care, de la an la an, devin tot mai performante.

În 2016, Google a început sa premieze cele mai bune jocuri si aplicații anual in cadrul galei Google Play Awards. Anual sunt premiate cele mai bune jocuri si aplicații.

Jocurile câștigătoare au fost împărțite în patru categorii reprezentative, iar la fiecare categorie au fost alese cele mai bune cinci jocuri, după cum urmează.

1. Jocuri indie. Acestea jocuri sunt construite de dezvoltatori indie. Sunt excepționale în ceea ce privește designul lor și gameplay-ul general. Câstigătorii din acest an sunt:
– Cookies Must Die;
– Maze Machina;
– Sky: Children of the Light;
– Inbento;
– GRIS.

2. Jocuri competitive. Acestea sunt jocurile în care jucătorii joacă unul împotriva celuilalt. Câștigătorii din categoria jocurilor competitive sunt:
– Legends of Runeterra;
– The Seven Deadly Sins: Grand Cross;
– Bullet Echo;
– GWENT: The Witcher Card Game;
– Brawlhalla.

3. Jocuri casual. Sunt jocuri de relaxare, adresate publicului larg, de la cel mai tânăr până la cel mai în vârstă jucător. Sunt perfecte pentru o seară relaxantă după o zi obositoare. Câstigatorii acestei categorii sunt:
– Harry Potter: Puzzles & Spells;
– DreamWorks Trolls Pop: Bubble Shooter & Collection;
– SpongeBob: Krusty Cook-Off;
– Disney Frozen Adventure;
– EverMerge.

4. Jocuri inovatoare. Jocurile din această categorie sunt inovatoare la propiru. De exemplu, Fancade, marele câștigător, este un proiect ambițios, care oferă o varietate de jocuri, dar și o platformă unde fiecare poate proiecta propriul joc. Iată cine sunt câștigătorii:
– Fancade;
– Genshin Impact;
– Minimal Dungeon RPG;
– The Gardens Between;
– Ord Romanian translation.

 Cel mai bun joc din 2020, ales de Google Play

Google Play a proclamat Genshin Impact ca fiind cel mai bun joc din 2020. Acesta le ofera jucătorilor bătălii cu magie elementară. Jocul este monetizat prin plătirea de către jucători a armelor de luptă sau a noi personaje. Editorii Play Store au ales acest joc de acțiune ca fiind cel mai bun joc al anului, deoarece oferă o lume magnifică și extinsă pe care jucătorii o pot explora și descoperi mistere.

Cel mai bun joc din 2020, ales de jucători

Utilizatorii Google Play au votat ca cel mai bun joc al anului 2020 jocul SpongeBob: Krusty Cook-Off. Acest joc le permite utilizatorilor să se scufunde în lumea celebrului personaj SpongeBob și să conducă câteva restaurante. Jucătorii trebuie să găteasca și să servească clienții, iar ca rezultat primesc aur pe care-l pot utiliza pentru modernizarea restaruantelor.

Potrivit Statista.com, aplicațiile de jocuri reprezintă mai mult de 80 % din veniturile castigate de Google Play Store.

Preluat de la: diez.md