pisica.jpg
Google sărbătorește Halloween 2020 cu un doodle special. Prin urmare, dacă intri pe Google vei vedea că sigla a fost înlocuită, iar motorul de căutare te invită la joc. Spre deosebire însă de o grafică simplistă sau o scurtă animație pe care o vezi deseori în locul siglei Google, gigantul a optat pentru un joc video.

Nu este un joc foarte complex, are doar patru niveluri, dar pare să fi implicat un efort semnificativ pe partea de programare.

Spre deosebire de majoritatea creațiilor de tip Google Doodle, aceasta este o referință „istorică” la un doodle foarte vechi. Pisica magică din micuțul joculeț a fost introdusă în spațiul online în 2016, tot printr-un doodle de Halloween.

Din poziția de jucător, tu intri în pielea pisicii Momo, iar scopul tău este să-ți ajuți prietenii să ajungă la noi adâncimi într-o aventură încărcată de fantome subacvatice. Apogeul este o confruntare cu Big Boss, pentru că cei de la Google nu au putut să inventeze un nume mai șugubăț decât „marele șef”. Până la el însă, există o armată de mici fantome pe care le poți elimina desenând pe ecranul telefonului simbolul ilustrat deasupra fiecărei „monstruozități”.

Practic, înoți și faci swipe-uri pentru a te pregăti să celebrezi Halloween 2020. În orice alte condiții, poate te-ai fi costumat și ai fi mers la o petrecere, chiar și în România, în acest an, sărbătoarea americană poate fi celebrată și cu ajutorul celor de la Google.

Găsiți jocul aici.

Preluat de la: diez.md