HVSMCKBLP7SGC5QHIJRDPNE3H4.jpg
Gibraltar a devenit prima țară din lume care și-a vaccinat întreaga populație adultă împotriva coronavirusului, informează publicația Evening Standard, citată de Digi24.

Matt Hancock, secretar de stat în ministerul Sănătății din Marea Britanie, a anunțat Camera Comunelor că teritoriul britanic a atins ieri această performanță.

„Sunt încântat să anunț că Gibraltar a devenit, ieri, prima țară din lume care și-a vaccinat întreaga populație adultă”, a spus Hancock.

Gibraltar are o populație de 34 000 de oameni și a înregistrat 4 263 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). 94 de oameni din Gibraltar au murit după ce s-au infectat cu coronavirus, iar în prezent există 26 de oameni bolnavi, dintre care 10 sunt „vizitatori”.

Matt Hancock a declarat în parlament că Marea Britanie a oferit Gibraltarului sprijin în timpul pandemiei, precum și vaccinuri, așa cum s-a procedat cu toate teritoriile britanice.

Ministrul-șef din Gibraltar, Fabian Picardo, a declarat încă de luni în parlamentul local că statul insular urmează să-și încheie programul de vaccinare datorită sprijinului acordat de Marea Britanie. Picardo a confirmat că în Gibraltar au existat puține cazuri de infectare cu tulpina britanică, iar tulpina sud-africană sau cea braziliană nu au fost detectate.

Preluat de la: diez.md