My-Post-5-9.jpg
Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.

Ia ziceți: cui nu-i plac eclerurile? Este însă o problemă cu ele: după ce guști unul, vrei să-l guști și pe al doilea, și pe al treilea… și parcă nu te-ai mai opri. Eclerul este o prăjitură de origine franceză, care datează dinainte de secolul 18. La început, acest preparat se numea „pâinea ducesei” și avea forma unui deget și era rulat în migdale. Denumirea de ecler (éclair) apare pentru prima dată în 1850. Cel care a modernizat și a perfecționat eclerul a fost renumitul patiser al secolului al XIX-lea, Antonin Carême.

Nu știu dacă cunoașteți, dar la etajul doi al cochetului magazin Bliss (str. 31 August 1989, nr. 127) este o minunăție de patiserie – Mimimi Cakes. Vitrina acesteia mi-a ridicat dispoziția chiar de ziua mea de naștere. Numai ce nu găsești acolo: fel de fel de macarons, torturi de ciocolată, panna cotta, mousse de fistic și vanilie, lemon tart și … opt (!) feluri de ecleruri.

Toate cele opt ecleruri au fost create de chef Ion Crihan, patiserul de la Mimimi Cakes. Ion mi-a povestit că la prepararea deserturilor sunt folosite doar ingrediente naturale, iar aluatul pentru ecleruri a fost făcut după rețeta renumitului patiser italian Luigi Biasetto.

Nu m-am putut abține și am comandat toate cele opt feluri de eclere: patru le-am mâncat la Bliss, patru le-am luat la pachet. Toate eclerurile sunt la un singur preț: 30 de lei per bucată.

# Ecler mango – 30 MDL

Avem cremă fiartă, marmeladă de mango și maracuia și se adaugă ganașă de ciocolată albă bătută. Nu am mai gustat până acum așa ceva, un gust foarte fresh și fin.

# Tiramisu – 30 MDL

Amatorii tiramisuului clasic vor descoperi în acest ecler gustul și aromele de: cafea naturală, сremă fiartă, mousse de mascarpone și cacao.

# Zmeură – 30 MDL

Am fost atenționat de către patiserul Ion Crihan că la prepararea acestui ecler a fost folosită zmeură în stare proaspătă, și nu pireul de zmeură. Bun și acesta!

# Nutella – 30 MDL

Este un ecler cu multă ciocolată și foarte multe nuci. Apropo, nucile au fost importate din zona Piemont, Italia. Absolut delicios!

# Ecler Copilărie – 30 MDL

Mâncând acest ecler, am retrăit emoțiile din copilărie, când de sărbători se servea tortul cu foi de napolitană și lapte condensat. Este un must try pentru nostalgici.

# Ecler Guguță – 30 MDL

Un alt flashback în copilărie. Avem un ecler cu cremă din smântână și vișină. Se adaugă marmeladă din suc de vișine. Awesome!!!

# Snikers – 30 MDL

Conține caramelă sărată homemade, arahide sărate, glazură de ciocolată italiană. E unul dintre preferatele mele. Cu siguranță merită a fi încercat și de către dvs.

# Fistic – 30 MDL

Eclerul se gătește din pastă de fistic italiană (pistachio di Bronte) și ganașă de ciocolată albă. L-am servit acasă cu o ceașcă de ceai verde cu iasomie. O combinație superbă!

Bonus: Tartă cu mere – 25 MDL

Mi s-a părut prea dulce (приторный вкус) această tartă. Aș dori să aibă un gust mai dulce-acrișor, dar asta deja e individual. Pentru cappucino de la Bliss am plătit 29 de lei.

Vă recomand să mergeți la Bliss și să încercați cele opt eclere de la Mimimi Cakes. Mi-ar fi greu să vă spun care au fost cele mai bune ecleruri, deoarece toate sunt delicioase. Dacă ar fi să fac un top 3 eclere de încercat la patiseria Mimimi Cakes de la Bliss, acestea ar fi: Mango, Nutella și Copilărie.

***

Acest material a fost scris de către Tomm Reviews. În recenziile sale, Tomm spune că încearcă să fie obiectiv și să aprecieze localurile la justa valoare. „Nu am studii în domeniul gastronomiei, prin urmare voi aprecia totul din punctul de vedere al unui simplu oaspete al localului.” Pentru mai multe recenzii și recomandări, vedeți pagina de Facebook Tomm Reviews.

Informațiile prezentate în acest material nu reflectă necesar opiniile echipei #diez și au la bază stric experiențele personale ale lui Tomm.

Preluat de la: diez.md