Screenshot-96.jpg
Anual, pe 5 octombrie, în lume este celebrată Ziua educaţiei şi a celor care activează în acest domeniu. Organizaţia Naţiunilor Unite insistă ca dascălii să fie recrutaţi şi remuneraţi în mod adecvat. Google, ca de obicei, nu scapă nicio sărbătoare și vine cu un doodle special pentru profesorii din întreaga lume care accesează acest motor de căutare.

Ziua profesorului marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”. Această recomandare, alături de cea „privind învăţământul superior” din 1997, constituie principalul cadru de referinţă pentru abordarea drepturilor şi responsabilităţilor cadrelor didactice la scară globală, potrivit site-ului en.unesco.org.

Vedeți mai jos cum arată noul doodle.

5 octombrie – Ziua mondială a educației

Ziua profesorului subliniază importanța rolului jucat de dascăli în întreaga lume, dar și responsabilitatea pe care o poartă aceștia în educarea generațiilor viitoare.

Cadrele didactice bine pregătite sunt cheia dezvoltării globale durabile, iar pregătirea lor și condițiile de muncă se numără printre prioritățile UNESCO.

În întreaga lume există un deficit de cadre didactice bine pregătite. Potrivit Institutului de Statistică al UNESCO (UIS), se așteaptă ca cererea de cadre didactice să crească la 25,8 milioane.

 

Preluat de la: diez.md