caravana1.jpg
Inspectoratul General pentru Situații Excepționale a continuat tradiția și în acest an. Pentru al cincilea an consecutiv Caravana Salvatorilor și Pompierilor a defilat pe străzile Capitalei și au dăruit cadouri copiilor internați în două unități medicale din capitală.

Douăzeci și două de autospeciale de intervenție au format ieri, 25 decembrie, o coloană imensă de tehnică specializată decorată cu luminițe și ghirlande de sărbătoare. Acestea au pornit de la intrarea in capitală de pe strada Calea Ieșilor și au mers pe cele mai importante artere a municipiului Chișinău pentru a transmite oamenilor dispoziția de sărbătoare. Caravana Salvatorilor și Pompierilor a putut fi văzută de locuitorii municipiului în sectoarele Centru, Buiucani, Ciocana, Râșcani și Botanica.

După ce Caravana a făcut un tur al orașului a ajuns la copiii internați în două unități medicale. Aproape 300 de micuți internați la Institutul Mamei și a Copilului, dar și alți copii din Institutul Oncologic au avut parte de un spectacol feeric organizat de Orchestra Model a Inspectoratului General de Carabinieri și Corul Credo. Micuții au putut urmări autospecialele de la ferestrele saloanelor, iar ulterior au primit cadouri care au fost aduse de salvatori și pompieri.

Mai târziu de un program de sărbătoare au beneficiat și mai mute persoane de la Centrul de Plasament Diaconia. Caravana Salvatorilor și Pompierilor este organizată tradițional de IGSU deja de 5 ani consecutiv.

Preluat de la: diez.md