Shelby-427-Cobra-FAM-1965_4-1536x864-1.jpg
Un unic Shelby 427 Cobra FAM din garajul actorului Paul Walker va fi scos la vânzare în cadrul unei licitații organizate de casa Mecum în luna martie din acest an.

Roadster-ul, proiectat personal de Carroll Shelby, este dedicat victoriei Shelby asupra Ferrari în 1965. În total au fost făcute doar două mașini, însă acest exemplar este special, relatează AutoBlog.

AutoBlog

Celebrul pilot a comandat crearea a două copii ale Cobra FAM la sfârșitul anilor ’90 ai secolului trecut. Prescurtarea FAM vine de la „Ferrari’s Ass Is Mine”. Se crede că însuși Shelby a rostit aceste cuvinte în 1964 după ce a pierdut în fața Ferrari la Le Mans, iar un an mai târziu și-a ținut promisiunea.

Ca amintire a victoriilor de atunci, două exemplare FAM pe un șasiu din seria CSX1000 (doar 14 automobile au fost făcute pe baza lui) au fost vopsite în culoarea Rosso Corsa, sub aceeași denumire folosită de Ferrari. Dar mașina din imagini are un interior original, finisat cu piele în nuanță TAN, alături de mai multe plăcuțe și insigne cu numele seriei. Casa de licitații susține că doar un singur Shelby Cobra se poate lăuda cu o astfel de combinație exterior-interior.

Costul estimat al rarității nu se anunță, însă nu este prima dată când acest Shelby Cobra unic este revândut. În 2017, aceeași mașină și-a schimbat proprietarul pentru 395 000 de dolari, iar vânzătorii de atunci au declarat că mașina sport nu a fost niciodată înmatriculată, parcursul fiindu-i mai mic de 25 de km.

Preluat de la: diez.md