FotoJet-5-1.jpg
Crăciunul este tot mai aproape, iar mulți dintre noi vrem să-i surprindem pe cei apropiați nu doar cu cadouri, ci cu lucruri care n-au preț, adică cu cele făcute din dragoste. Iată de ce, ne-am gândit să împărtășim cu voi cea mai simplă rețetă de biscuiți pentru Crăciun care vă va oferi atât un miros magic în bucătărie, cât și un moment de spirit de sărbătoare alături de cei pe care-i iubiți.

Atât ingredientele, cât și pașii de preparare sunt extrem de simpli, iar înainte să treceți la gătit, aprindeți luminițele, puneți-l pe fundal pe Nat King Cole, lăsați magia să vă cuprindă inimile și abia după aia apucați-vă de preparat biscuiții pe care îți vei savura într-o oră.

Folosim doar șase ingrediente:

# 90 g de unt;
# 1 ou;
# 100 g de zahăr;
# 190 g de făină;
# 1 pachețel de praf de vanilie;
# 1 pachețel de praf de sare.

Cum preparăm?

Pentru început, pregătim mixtura uscată, aici adăugăm cantitatea de făină menționată mai sus, la care se alătură pachețelul de vanilie și praful de sare.

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Este important ca untul să fie la temperatura camerei și ca atunci când mixăm, zahărul să se topească în totalitate.

Apoi, încorporăm masa uscată cu textura cremoasă alcătuită din unt, zahăr și ou, așa încât să obținem un aluat care să nu se lipească de mâini, iar la necesitate puteți să mai adăugați făină. Din aluatul obținut formați o bilă și înveliți-o în folie alimentară, după care lăsați-o la frigider pentru 30-35 de minute.

După ce ați scos aluatul din frigider, trebuie să-l întindeți pe o suprafață pe care ați presărat făina, așa încât aluatul să aibă aproximativ 1-1,5 cm grosime.

După cele 10 minute petrecute în cuptor, în final obținem astfel de drăgălășenii de biscuiți.

De asemenea, nu ezitați să apelați la imaginație și să creați din biscuiții voștri ce doriți voi!

Cu dragoste, #diez!

Preluat de la: diez.md