patru-anotimpuri-scaled.jpg
Cu siguranță ați văzut mai multe imagini documentate în care apar aceiași copaci în diferite perioade ale anului. O serie de astfel imagini au fost realizate și în Moldova, mai exact în Defileul „La Castel”, situat deasupra văii râului Racovăț, lângă satul Gordinești.

Conform visit.md, locul unde au fost realizate imaginile reprezintă o minune a naturii, moștenită de noi datorită depozitelor multimilionare din vremuri străvechi. Aici puteți descoperi, peisaje care vă mângâie ochii, de asemenea floră și faună bogată și cel mai remarcabil este să auziți legendele locale asociate cu acest loc de la băștinași.

Facebook/ Visit Moldova

Facebook/ Visit Moldova

Facebook/ Visit Moldova

Facebook/ Visit Moldova

Zona de protecție a peisajului „La Castel” ocupă o întindere de 5 km din valea râului Rakovec. Acesta este un peisaj natural tipic unde poți remarca formațiunile calcaroase de tip recif. Aceste lanțuri de recifi calcaroși sunt împărțiți prin forme carstice de relief sub formă de peșteri ale craterelor, care au apărut sub influența proceselor de intemperii, eroziune, eoliene și carstice. Multe izvoare cu apă cristalină curg din roci. Țărmurile stâncoase sunt acoperite cu pomi de stejar de stejar, cireșe sălbatice, pere sălbatice, arțar de câmp, verigariu (Rhamnus cathartica), porumbar, păducel etc.

Preluat de la: diez.md