My-Post-23.jpg
Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.

Cu o zi înainte de Crăciun (pe stil nou), pe strada Mitropolit Varlaam 70 și-a deschis ușile Theoldstreet Coffe. Cochetul local se află lângă ULIM, vizavi de centrul de conferințe al hotelului „Radisson Blue”.

Este o cafenea clasică, cu două săli, unde puteți servi cafea, ceaiuri și produse de patiserie.

Cafeaua este livrată de compania „Julius Meinl”. Nu este o publicitate producătorului austriac, dar trebuie să știți la ce să vă așteaptă aici. Prețurile sunt medii, la fel ca și în majoritatea cafenelelor din această categorie.

Din staff erau prezenți doi băieți: barista și un chelner. Ambii au lăsat o impresie frumoasă, au fost politicoși și au răspuns amabil la toate întrebările mele. Vitrinele erau cam pustii, diversitatea de deserturi era mică. Mi s-a explicat că duminică nu se adus deserturi proaspete. Ceea ce era în vitrină, a fost adus sâmbătă, ori chiar mai devreme. Straniu, pentru că anume duminică majoritatea oamenilor au zi liberă și doresc să savureze ceva proaspăt și bun, dar nu ceea ceea ce a rămas din zilele precedente.

Tartă cu brânză de vaci și mac (45 MDL)

Felia a fost generoasă, tăiată din suflet, sățioasă. Desertul mi-a plăcut mult. O combinație armonioasă între brânza de vaci și mac. Must try!

Cheesecake cu fructul pasiunii (55 MDL)

Aici nu a fost chiar totul atât de bine. Cheesecake-ul în sine a fost ok, însă stratul de jeleu cu maracuja conținea prea multă gelatină. Cu furculița nu am reușit să-l feliez.

Am mai comandat și o ceașcă de cappuccino (40 MDL) și un latte macchiato (45 MDL).

Cafeaua de la „Julius Meinl” este tradițional bună! Am avut ocazia să o gust de multe ori în diverse localuri din Chișinău și mereu am rămas mulțumit de calitatea ei.

Dacă sunteți prin centru, „The Old Street Café” este un loc potrivit pentru a servi o cafea. Succes echipei!


***

Acest material a fost scris de către Tomm Reviews. În recenziile sale, Tomm spune că încearcă să fie obiectiv și să aprecieze localurile la justa valoare. „Nu am studii în domeniul gastronomiei, prin urmare voi aprecia totul din punctul de vedere al unui simplu oaspete al localului.” Pentru mai multe recenzii și recomandări, vedeți pagina de Facebook Tomm Reviews.

Informațiile prezentate în acest material nu reflectă necesar opiniile echipei #diez și au la bază stric experiențele personale ale lui Tomm.

Preluat de la: diez.md