FotoJet-67.jpg
Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău și din apropierea capitalei. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.

La Roma am văzut pentru prima dată pizzerii care vând pizza la felie. Mi s-a părut o idee superbă: îți iai un slice de pizza și-ți continui plimbarea prin acest minunat oraș. Revenit acasă, am descoperit pizza la felie de la GUSTO Pizza Md. O minunăție de pizza! Din păcate acum sunt închiși, sper că temporar.

În acest weekend am avut parte de o nouă descoperire plăcută – PizzArt (str. Ștefan cel Mare 67). Sunt pe piață din anul 2015 și se consideră prima pizzerie „Al Taglio” din Moldova. „Al taglio” înseamnă pizza care se vinde la felie. Felia este dreptunghiulară. Pizza de tipul acesta, de regulă, se coace într-o tavă mare.

PizzArt a fost înființată de frații Gheorghe Ispir și Victor Ilie. Este o pizzerie micuță amplasată pe bd. Ștefan cel Mare 67. În interior cu greu și-au găsit locul 4 mese. Când am intrat în local, era doar o singură masă ocupată de către o familie de italieni. Știu italienii unde se poate de mâncat o pizza bună în acest oraș.
Toate felurile de pizza au blatul subțire și crocant. Indiferent de combinația de topinguri, felia se vinde la un preț unic de 21 de lei (100 de grame).

Am încercat câte o felie din toate felurile de pizza care erau, la moment, în vânzare. Să începem!

# Quatro Formaggi – Chiar dacă pare o pizza simplă, este dificil să găsești în oraș un quatro formaggi care să fie gătită cum trebuie. “Patru cașcavaluri” de la PizzArt conține: dorblu, brie, mozzarella și parmezan. Blatul subțire, crocant + ingredientele de calitate și-ai făcut treabă. Un quatro formaggi superb! Merită să faci un drum până aici din orice colț al orașului pentru a gusta această pizza.

# Pizza cu cârnăciori și ardei – pentru prima oară gust pizza cu cârnăciori. Cum spune unul din bucătarii mei preferați, Gennaro Contaldo: „Minimum ingredients, maximum flavour” – “ingrediente minime – gust maxim”. Doar trei ingrediente: cârnăciori, ardei și mozzarella, însă atât de gustos.

# Pizza diavola – nu a fost atât de picantă, pe cât mi-aș dori. Nu am, însă, nici o obiecție în ceea ce privește gustul acesteia.

# Pizza Caprese – mozzarella proaspătă, roșii și puțin oregano. O pizza fresh, aromată, merită savurată încet fără a vă grăbi undeva.

# Pizza Crostino – conține doar mozzarella și șuncă. Nu am descoperit nimic nou.

# Focaccia cu carne de pui, maioneză și verdeață – 35 MDL
Cred că e singura poziție din meniu care nu mi-a plăcut. Puiul plictisit, nu avea niciun gust, îi lipseau condimentele.

Cred că frații Gheorghe Ispir și Victor Ilie fac ceva deosebit pentru piața locală. Dacă aveți drum prin regiunea ceea, intrați neapărat și savurați o pizza autentică italiană. Succes echipei!

Preluat de la: diez.md