My-Post-11.jpg
Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.

Trec practic zi de zi pe lângă Chi Wok-ul de la Botanica, însă din cauza diferitelor circumstanțe nu reușeam să-i trec pragul. A venit timpul în sfârșit să-i fac o vizită.

Duminică, la ora 12.00, în local era doar un bărbat care mânca cu poftă o porție de sushi și doi angajați ai localului care stăteau la bucătăria de tip open kitchen. E un local fast-food, așa că singur faci comanda și tot singur o preiei.

Am cerut prealabil acordul unuia din membrii staffului să fac poze, însă în momentul când am dorit să fotografiez procesul de gătire ,cei doi bucătari s-au încordat vizibil. Mi-au interzis să fac poze cum gătesc mâncarea în wok. Este prima oară în cei doi ani de existență a proiectului Tomm Reviews când mi se interzice să fotografiez procesul de gătire, mai ales că e bucătărie de tip open kitchen. Nu ar trebui să fie secrete. Și faptul că s-au încordat atât de tare, mi-a dat teme de gândire. În fine, este dreptul lor. Cred că oaspeții merită o atitudine mai prietenoasă.

Un alt detaliu mic, care însă m-a deranjat, este faptul că într-un local cu specific asiatic, muzica de pe fundal era rusească. Morgenstern și Элджей nu sunt interpreții pe care te aștepți să-i asculți într-un asemenea loc.

Bine, să trecem la mâncare. Am comandat o supă Tom Yum, un wok cu carne de porc și legume și o porție de carne de vită în stil thailandez. Mâncarea a fost gătită foarte repede. Timp de 8-10 minute, toate cele trei poziții comandate erau pe masă.

Tom Yum cu creveți (350 ml – 75 MDL)

Am numărat în meniu șase tipuri de Tom Yum: cu carne de pui, cu creveți, Vega etc. Tom Yum-ul cu creveți a fost servit cu o felie de lime. Vă zic din start că nu veți mânca aici cel mai bun Tom Yum din viața voastră, însă pentru un local de tip fast-food este acceptabil. Porția conține doi creveți, câteva ciuperci și orez. Gustul de lemongrass și de ghimbir este sesizabil. Tom Yum-ul de la Chi Wok este cam sărăcăcios, a doua oară nu cred că am să vreau să-l comand.

Carne de porc și legume cu tăiței de grâu Udon (50 MDL + 20 MDL)

Mâncarea, servită într-o cutie, nu prea arăta bine, însă gustul a depășit așteptările mele. Avem carne de porc, ananas, ardei, ciuperci șampinion, mult susan și sos de soia (50 MDL). Singurul lucru care m-a deranjat a fost udon-ul răsfiert (20 MDL). Pentru că sunt un mare amator al mâncării iuți și pipărate, am comandat sosul Hot Asia (50 g – 15 MDL). Puteți să mai combinați mâncarea cu orez, tăiței de grâu negru sau de hrișcă soba.

Carne de vită în stil thailandez (120/150/50/50/50 g – 100 MDL)

Din toate cele trei mâncăruri pe care le-am gustat, carnea de vită în stil thailandez mi-a plăcut cel mai mult. Dacă nu sunteți amator de iute, nu comandați această mâncare pentru că gura mea pur și simplu a ars.

Pe lângă carnea de vită, am găsit ardei dulce, păstăi, ciuperci și tăiței. Cred că oricine poate găti așa ceva acasă. Mi-a plăcut atât de mult, încât sunt motivat să-mi cumpăr un wok și să experimentez acasă.

Cu siguranță, voi mai reveni la Chi Wok, pentru că fac o mâncare delicioasă într-un timp rapid. Cu toate acestea, sper că stafful va fi data viitoare mai prietenos, cel puțin va zâmbi măcar o singură dată.


Acest material a fost scris de către Tomm Reviews. În recenziile sale, Tomm spune că încearcă să fie obiectiv și să aprecieze localurile la justa valoare. „Nu am studii în domeniul gastronomiei, prin urmare voi aprecia totul din punctul de vedere al unui simplu oaspete al localului.” Pentru mai multe recenzii și recomandări, vedeți pagina de Facebook Tomm Reviews.

Informațiile prezentate în acest material nu reflectă necesar opiniile echipei #diez și au la bază stric experiențele personale ale lui Tomm.

Preluat de la: diez.md