My-Post-7.jpg
Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.

Demult planificam să vizitez Burger Craft, însă, vorba rusului: „Всё ноги не доходили, а руки не дотягивались”.

Mulți cunoscuți de-ai mei îmi recomandau acest local, pentru a mă convinge de faptul că aici se gătesc cei mai buni burger-i din oraș. La intrarea în local vedem un anunț cu oferta combo: burger + cartofi pai + Cola/Fanta/Sprite = 65 de lei. O ofertă avantajoasă, însă nu am venit aici să gust doar un singur burger.

Prima impresie: designul și atmosfera din Burger Craft mi-a amintit de localul Фарш, unde am mâncat cei mai buni burger-i din Odesa. Erau ocupate cinci mese, not so bad pentru o zi posomorâtă de duminică.

Din boxe se auzeau track-uri old school ale lui DMX și Snoop Dogg.

Haideți să analizăm meniul și prețurile.

Câteva poziții alese aleatoriu din meniu:
# Bacon Monster (400 g – 75 MDL);
# Chicken Grill (320 g – 60 MDL);
# Mozzarella Pesto (300 g – 68 MDL).

Snacks:
# aripioare BBQ (200 g – 55 MDL);
# nuggets de pui (130 g – 55 MDL);
# costițe de porc (500 g – 135 MDL).

La recomandarea chelneriței Nadejda, am comandat Blue Cheese Sour și Bacon Monster, alegerea mea a fost Hot Philipp. Burger-ii au ajuns pe masă în șapte minute.

Blue Cheese Sour (330 g – 65 MDL)

Ingrediente: carne de vită, cașcaval Dorblu, roșii, iceberg, vișină, bacon. Avem o chiflă brioche moale și pufoasă și o combinație armonioasă între carnea de vită și cașcavalul Dorblu, care îi oferă un gust puternic și caracter acestui burger, iar roșiile proaspete și vișina asigură prospețimea necesară, balansându-i gustul. Nu mi-a plăcut doar baconul care era atât de crocant încât mi-a zgâriat cerul gurii.

Bacon Monster (400 g – 75 MDL)

Ingrediente: două chiftele de vită, cașcaval Cheddar, bacon, salată iceberg și roșii proaspete. „Fișka” acestui burger sunt cele două sosuri: chili și BBQ. Este un burger imens, suculent și sățios. Menționez și calitatea bună a tuturor ingredientelor, în afară de roșii, care tradițional în această perioadă nu au niciun gust. În fine, Bacon Monster este un burger pe care trebuie să-l încercați dacă ajungeți aici.

Hot Philipp (320 g – 63 MDL)

Ingrediente: ardei copt, carne de vită, salată iceberg, sos sriracha, sos chili, sos BBQ, sos de susan. Pentru că sunt amator de senzații tari, am comandat cel mai iute burger din meniu. A fost suficient de iute, nu pot să zic că îmi ardea gura. Însă asta deja e o chestie individuală, fiți atenți cu acest Hot Philipp. Sunt curios din ce este făcut sosul sriracha anunțat în ingrediente. Dacă cineva știe, scrieți în comentarii.

După ce am terminat și cel de-al treilea burger, chelnerița Nadejda s-a apropiat de masa mea cu mesajul: „Впервые в моей практике вижу человека который бы заказывал у нас три бургера”.

Ce să-i faci, dragă Nadejda, nu poți face o recenzie doar dintr-un burger.

Apropo, doresc să o remarc și pe Nadejda. O chelneriță foarte atentă, politicoasă și zâmbăreață.

La bar l-am zărit pe Samuel L. Jackson și pe bartender-ul Comac Anton, care a preparat o limonadă superbă din ananas și grepfrut (0,5 l – 55 MDL). Mulțumesc, Anton.

Dacă sunteți prin centru și vi s-a făcut poftă de un burger, welcome!


***

Acest material a fost scris de către Tomm Reviews. În recenziile sale, Tomm spune că încearcă să fie obiectiv și să aprecieze localurile la justa valoare. „Nu am studii în domeniul gastronomiei, prin urmare voi aprecia totul din punctul de vedere al unui simplu oaspete al localului.” Pentru mai multe recenzii și recomandări, vedeți pagina de Facebook Tomm Reviews.

Informațiile prezentate în acest material nu reflectă necesar opiniile echipei #diez și au la bază stric experiențele personale ale lui Tomm.

Preluat de la: diez.md