122278319_4019015501445433_2052543125436494276_o.jpg
Tomm Blanaru este autorul blogului Tomm Reviews. Acesta testează, degustă, încearcă restaurantele din Chișinău. Echipa #diez a decis să facă uz de experiența sa și l-a rugat să împartă cu noi diferite găselnițe culinare din Chișinău.

Afară se face tot mai frig, iar multe localuri din Chișinău încep să-și închidă terasele. Așa a procedat și GastroVeranda, care și-a schimbat formatul de activitate.

Acum pe teritoriul verandei veți găsi un food-truck cochet, de culoare roșie, la care veți putea servi multe delicii din bucătăria asiatică.

La loc de cinste în noul meniu sunt supele: supă vietnameză Pho Bo și cea thailandeză Tom Yum. De aici se trage și denumirea conceptului SUPCULTURA. Este al doilea food-truck din familia Gastrobarului, primul aflându-se în incinta Artcorului.

Câteva poziții din meniul nou:
# Pah Thai – tăiței de orez cu tofu și legume (72 MDL);
# Aripioare de pui Asia (85 MDL);
# Salată chinezească de castraveți zdrobiți și chuka (49 MDL);
# Varză Kimchi (30 MDL).

O noutate superbă este revenirea în meniu a celor două gogoașe, pe care le-am gustat la deschiderea food truck-ului de la Artcor: Tbilisi Donut cu carne tocată, ierburi (este servit cu bulion fierbinte de pui) și Tbilisi Donut cu cremă.

Acum să trecem la degustare. Să vedem cu ce ne-a suprins chef-ul Vitalie Vitalii Voroncihin de această dată.

Pho Bo (99 MDL) – este o supă vietnameză, cu tăiței din orez și carne de vițel, ierburi și condimente.

Mulți vietnamezi mănâncă Pho la micul dejun, când muncitorii se adună dimineața devreme pentru a se hrăni, înainte de ora de vârf. Pe măsuțele din preajma food-truckului veți găsi un borcănaș cu un amestec pe cât de simplu, pe atât de gustos: ardei iuți, usturoi și ulei de măsline. Am adăugat o linguriță din acest amestec în supă, pentru a o face puțin mai picantă, cum îmi place mie, dar și fără acest accent, supa Pho Bo este un must try dacă ajungeți la GastroVeranda.

Tom Yum (99 MDL) – Dacă Pho Bo este considerată regina supelor vietnameze, atunci Tom Yum deține titlul de regină a tuturor supelor în arealul Asiei. Este o supă ce îmbină un întreg buchet de gusturi, plin de viață, care alintă și stimulează toate gusturile: iute, aromat-acrișoară de la tulpina de lemongrass, sucul de lime, frunzele de kaffir lime și galangal, puțin dulce, cremoasă în varianta cu lapte de cocos, aromată de coriandrul verde. Această supă picantă cu creveți, cu siguranță, vă va încălzi în zilele răcoroase de toamnă și iarnă la terasa GastroVeranda. Și în această supă am simțit nevoia să adaug puțin ulei condimentat.

Vinete în stil Sichuan cu orez și salată proaspătă (65 MDL) – O gustare bună pentru toți vegetarienii care vor veni aici. Avem o vânătă mega delicioasă, cu orez Jasmin, presărat cu susan alb și negru. Orezul Jasmin este un sortiment de orez cu bobul lung, de calitate superioara si se cultiva in partea de Est a Asiei. Vânăta – bomba.

Pad Thai – tăiței de orez cu pui și creveți în sos de tamarind (95 MDL) – Nu am mai mâncat așa ceva până acum. O combinație superbă între creveți și pui, tăiței de orez, ierburi și condimente. A fost pe placul meu. Recomand tuturor cu mare încredere.

La Gastro Veranda puteți veni pur și simplu la un pahar de gluhwein (vin fiert) – 45 MDL.

Vă recomand să veniți aici și să vă delectați cu deliciile asiatice din food truck-ul Supcultura.

Blogul Tomm Reviews are o casă nouă. Unde vom putea citi recenziile gastronomice ale lui Tomm Blanaru.

Pentru a face cunoștință cu site-ul lui Tomm, accesați AICI!

***

Acest material a fost scris de către Tomm Reviews. În recenziile sale, Tomm spune că încearcă să fie obiectiv și să aprecieze localurile la justa valoare. „Nu am studii în domeniul gastronomiei, prin urmare voi aprecia totul din punctul de vedere al unui simplu oaspete al localului.” Pentru mai multe recenzii și recomandări, vedeți pagina de Facebook Tomm Reviews.

Informațiile prezentate în acest material nu reflectă necesar opiniile echipei #diez și au la bază stric experiențele personale ale lui Tomm.

Preluat de la: diez.md