89283243_1570200583135985_1742415670177431552_o.jpg
Iubitorii pâinii coapte la brutăria „Iarba Noastră” din inima Chișinăului, amplasată pe str. Dâmbului, sunt anunțați că aceasta își schimbă de acum încolo locația. Pâinea se va coace în liniște în sânul Codrilor, la marginea satului Căpriana. Acest anunț a fost făcut pe Facebook de către proprietara brutăriei, Natka Minunatka.

„Bucurați-vă! Am auzit din bătrâni că uniunea bucuriei omenești generează putere. Noi ne-am mutat cu traiul și cu brutăritul în sânul codrilor, la marginea satului Căpriana. Da, nu mai coacem pâine și nu mai trăim în Chișinău. Da, nu e o decizie ușoară, avem emoții un pic, dar sufletul meu intuiește că va fi frumoasă calea aleasă.”

„Am crescut în brutăria de pe str. Dâmbului; a fost un loc drag pentru noi, am iubit fiecare particică de acolo, uneori am plâns de oboseală fizică, am plâns mult de fericire, am plâns de sentimentul recunoștinței profunde, pentru că oamenii au ridicat acest loc din loc”, scrie Natka în postare.

Tot în aceeași postare, proprietara brutăriei „Iarba Noastră” ține să menționeze că: „Fiecare pâine plămădită poartă în nucleul său sentimentul nostru de mulțumire. Vă cunoaștem ochii și chipul, gusturile și amintirile din copilărie, vă cunoaștem copiii, vă cunoaștem părinții și preferințele. […] Doamne, ce viață am trăit pe str. Dâmbului! Și iar, mulțumesc!”.

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Natka spune că de acum încolo, pâinea „Iarba Noastră” se va coace în liniște la Căpriana, iar în fiecare sâmbătă vor face naveta la Chișinău la piața EcoLocal ca să bucure în continuare iubitorii de pâinea artizanală pe bază de maia.

„Săptămâna viitoare, începe clădirea brutăriei «Iarba Noastră». Am emoții. Vor fi clăci multe, povești și multe pâini bune. Pâinea iubește libertatea, liniștea și pacea. Și oamenii la fel”, mai menționează Natka Minunatka.

Preluat de la: diez.md