Ie.jpg
Observatorii de la secția de votare din orașul Montreuil din Franța au ales să poarte în turul II al acestor alegeri ii și cămăși tradiționale. De asemenea, aceștia au amenajat și interiorul secției de votare cu elemente naționale.

La secția de votare de pe strada 50 Avenue de la Résistance, 93100 Montreuil, startul scrutinului electoral a fost dat cu aproximativ o oră în urmă, însă chiar de la bun început acolo s-au format cozi imense, la fel ca în alte secții de votare de peste hotarele țării.

Facebook/Ilie Gherţescu

Facebook/Ilie Gherţescu

Facebook/Ilie Gherţescu

Pentru diasporă în total au fost deschise 139 de secții de votare. Adresele secțiilor pot fi verificate AICI!


Astăzi, 15 noiembrie, în Republica Moldova se desfășoară turul II al alegerilor prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte luptă Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM). Câștigătorul sau câștigătoarea acestui scrutin electoral va obține mandatul de președinte (președintă) pentru o perioadă de patru ani.

În acest scrutin electoral nu există un prag de validare, respectiv, indiferent de numărul de persoane care se va prezenta astăzi la urnele de vot, alegerile vor fi considerate valide. Cetățenii se pot prezenta la secțiile de votare începând cu ora 7.0 și până la ora 21.00.

Turul II al alegerilor prezidențiale se organizează după ce în țară a avut loc turul I pe 1 noiembrie. Atunci, niciunul dintre candidații participanți nu a obținut numărul necesar de voturi pentru a deveni președinte. Conform rezultatelor primului tur, cele mai multe voturi le-a acumulat Maia Sandu (36,16 %), iar pe locul secund s-a clasat Igor Dodon (32,61 %).

Pentru a fi la curent cu toate detaliile ce țin de acest scrutin electoral, te invităm să urmărești acest live text.

Preluat de la: diez.md