canada-2-1.jpg
Observatorii de la secția de votare 1/313 din orașul Toronto, Canada au transformat locul unde își va exercita votul diaspora într-o adevărată poveste cu elemente tradiționale moldovenești.

Cu siguranță știți cum arată „Casa cea Mare” care se regăsește în fiecare casă veche moldovenească. Exact așa arată acum secția de votare de pe adresa 1170 Sheppard Ave West, North York.

Facebook/Natalia Burlacu‎

Facebook/Natalia Burlacu‎

Facebook/Natalia Burlacu‎

Facebook/Natalia Burlacu‎

O astfel de amenajare au făcut și observatorii de la o secție de votare din Franța, iar în Germania diaspora s-a prins în horă.

Pentru diasporă în total au fost deschise 139 de secții de votare. Adresele secțiilor pot fi verificate AICI!


Astăzi, 15 noiembrie, în Republica Moldova se desfășoară turul II al alegerilor prezidențiale. Pentru fotoliul de președinte luptă Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (independent, susținut de PSRM). Câștigătorul sau câștigătoarea acestui scrutin electoral va obține mandatul de președinte (președintă) pentru o perioadă de patru ani.

În acest scrutin electoral nu există un prag de validare, respectiv, indiferent de numărul de persoane care se va prezenta astăzi la urnele de vot, alegerile vor fi considerate valide. Cetățenii se pot prezenta la secțiile de votare începând cu ora 7.0 și până la ora 21.00.

Turul II al alegerilor prezidențiale se organizează după ce în țară a avut loc turul I pe 1 noiembrie. Atunci, niciunul dintre candidații participanți nu a obținut numărul necesar de voturi pentru a deveni președinte. Conform rezultatelor primului tur, cele mai multe voturi le-a acumulat Maia Sandu (36,16 %), iar pe locul secund s-a clasat Igor Dodon (32,61 %).

Pentru a fi la curent cu toate detaliile ce țin de acest scrutin electoral, te invităm să urmărești acest live text.

Preluat de la: diez.md