BeFunky-collage-8.jpg
În spatele poveștii produsului „Nuka” se află două tinere antreprenoare din Moldova, Ionaș Anastasia și Nadejda Hadjivu, care, deși au în spatele lor un background și o experiență vastă în domeniul marketingului și IT-ului, în perioada carantinei, au decis să pună pe roate o afacere proprie. Despre ce este vorba vă invităm să aflați în cele ce urmează.

Tinerele antreprenoare ne-au istorisit că ideea acestei afaceri a apărut în aprilie, curent, când erau în căutarea pastelor de arahide cu gustul clasic american, iar din cauză că nu puteau găsi în comerț gustul autentic de pastă de arahide, au decis să o prepare ele singure.

„În procesul de căutare am avut doar trei condiții, și anume: gustul specific păstrat, pastele să fie produse local și, nu în ultimul rând, să nu conțină adaosuri, conservanți și alte ingrediente mai puțin benefice. Întrucât nu am găsit produse care să ne satisfacă pe piața noastră, am decis să le producem singuri. Iar, după zeci de teste și sute de kilograme de nuci probate, am ajuns la un gust și o calitate care satisface atât așteptările și standardele noastre, cât și așteptările consumatorilor care rămân încântați de fiecare dată de produsele noastre.”

Fiind curioși să aflăm ce se află în spatele denumirii afacerii fetelor, dânsele ne-au spus că numele „Nuka” s-a născut într-o dimineață în timpul unui jogging în parc din motiv că antreprenoarele-și doreau un nume cât mai simplu, ușor de pronunțat, memorabil și care să aibă asociere cu produsul, dar în același timp să fie cu caracter local, această denumire a fost optimă și a câștigat în „competiția de idei”.

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

„Comercializarea online pentru clienți este mult mai simplă și avantajoasă”

Din motiv că toată afacerea fetelor crește și se dezvoltă în spațiul online, ele ne-au relatat că pe lângă avantajele pe care le oferă comercializarea pe internet, mai există și un șir de dificultăți cu care se confruntă.

„Comercializarea online presupune un nivel de comunicare intensiv cu clienții, precum și un contact direct și strâns cu fiecare dintre ei întru a le satisface cerințele. Acest lucru necesită multă implicare personală și nevoia de a fi disponibil non-stop, iar o etapă ce consumă mult timp și resurse este livrarea propriu-zisă a produselor, proces care (ca și multe altele) încercăm să-l optimizăm. Pe de altă parte, mediul online ne oferă o vizibilitate sporită, iar comercializarea online pentru clienți este mult mai simplă și avantajoasă.”

„Niciodată nu am economisit pe seama calității”

Pe lângă faptul că antreprenoarele au reușit să ajungă la rețeta unui gust autentic american de pastă de arahide, produsele lor nu conțin conservanți, iar ele se străduie să utilizeze cât mai mult ingrediente de producție autohtonă, servind astfel la încurajarea comerțului local.

„Din start, ne-am pus scopul ca produsele noastre să fie benefice pentru consumator, să fie calitative și gustoase. Respectiv, în procesul de producție utilizăm ingrediente de proveniență locală, căutăm cele mai calitative nuci și semințe pentru a ne asigura că obținem un gust cât mai bogat posibil. Și pentru că niciodată nu am economisit pe seama calității, putem afirma cu încredere că pastele noastre sunt cele mai gustoase din țară.”

De asemenea, tinerele ne-au relatat că dânsele-și propun să extindă gama de produse. Până în prezent, ele au reușit să scoată deja pe piață o serie de creme de arahide. Astfel, consumatorii pot procura următoarele produse: cremele de arahide (simple, cu semințe și cu cacao), cremele de caju, cocos, alune de pădure și nuci grecești.

Și dacă totuși veți alege produsele „Nuka”, trebuie să știți că acest produs are ca scop să diversifice piața alimentară locală și să ofere consumatorilor produse naturale de o calitate înaltă.

„Susținem alimentația sănătoasă, iar pastele de nuci sunt hrănitoare, ideale pentru orice dietă și ușor de integrat în rutina zilnică. Sunt foarte utile în special la micul dejun, când vrei să mănânci ceva ușor preparabil, sățios și sănătos. Produsele «Nuka» nu conțin zahăr, însă unele dintre acestea au un gust dulce natural, cum ar fi pasta de caju sau cea de cocos. Cremele pot fi consumate pe toast, în terci, în shake-uri, cu fructe sau pur și simplu cu lingura din borcan”, au remarcat Anastasia și Nadejda.

Totodată, la moment, fetele testează și alte produse, cum ar fi crema de ciocolată, care va avea un conținut ridicat de alune de pădure și un minim de glucide, fiind o variantă sănătoasă în comparație cu alte produse alternative de pe piață.

Ca să faceți cunoștință cu gama de produse „Nuka”, accesați pagina lor de Instagram sau de Facebook.

Preluat de la: diez.md