lumiițe.jpg
Aseară, mii de luminițe de sărbătoare au fost aprinse în tot orașul Chișinău, iar principalul pom de Crăciun al municipiului a fost inaugurat fără concerte și festivități tradiționale. Amintim că primarul general a spus că, în acest an, din cauza pandemiei nu va fi organizat tradiționalul târg de Crăciun.

Până pe 25 decembrie, în fiecare sector al capitalei vor fi amenajate cu decorațiuni zone speciale pentru ca fiecare să se poată bucura de sărbători.

Programul cultural-artistic dedicat sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, organizat de Primăria Chișinău, este deosebit de ceilalți ani, deoarece pentru diminuarea riscurilor infectării cetățenilor cu coronavirus, majoritatea acțiunilor vor putea fi urmărite prin intermediul postului public de televiziune „Moldova 1” și pe rețelele de socializare în direct și în reluare.

Urmează a fi amenajate și alte zone din sectoarele capitalei.

În locațiile din oraș, zilnic, între orele 16.00 și 20.00, pe fundal sonor va fi redat un program cu tematica obiceiurilor și tradițiilor de iarnă „De ieși gazdă până-n prag”, cu participarea artiștilor și a colectivelor folclorice, prezentat online.

Preluat de la: diez.md