soare-3.jpg
Chiar la începutul acestui an, Stația Spațială Internațională a publicat câteva imagini surprinse în spațiu. Acestea cuprind răsărituri și apusuri de soare văzute de astronauții care orbitează Pâmântul.

În descrierea imaginilor se specifică că stația orbitează Planeta Albastră cu o vitează de 28 000 de kilometri pe oră, permițând astfel echipajului să vadă 16 răsărituri și apusuri de soare în fiecare zi.

Vezi mai jos imaginile surprinse de echipaj.

International Space Station

International Space Station

International Space Station

International Space Station

Stația Spațială Internațională este o stație spațială experimentală aflată în spațiu. Ea poate servi ca spațiu locuibil pentru un echipaj, post de comandă pentru operații pe orbită în jurul Pământului și ca port de întâlnire și acostare pentru mici nave spațiale. Scopul pentru care este construită este studiul efectelor microgravitației și a menținerii vieții în spațiu și ca platformă de observație astronomică și a Pământului.

Fiind plasată pe orbită la o altitudine ce variază între 319,6 km și 346,9 km, este o structură artificială din spațiu care poate fi văzută cu ochiul liber de pe Pământ.

Stația Spațială Internațională este un proiect la care participă cinci mari agenții spațiale: NASA (Statele Unite ale Americii), RKA (Rusia), JAXA (Japonia), CSA (Canada) și ESA (o asociație a mai multor țări europene).

Preluat de la: diez.md