Google-Maps-acoperire.jpg
Google Maps va afișa informații despre numărul de infectări de COVID-19 direct pe hartă. Cel mai probabil, aceste informații despre COVID-19 vor fi activate pentru toți utilizatorii de Google Maps în următoarele câteva luni, înainte de sfârșitul anului 2020.

În perioada pandemiei, Google a colectat multe date despre COVID-19, iar acestea ar putea fi în curând afișate în aplicația de mobil, scrie go4it.ro.

Jane Manchun Wong a publicat pe contul său de Twitter screenshot-uri din aplicația Google Maps de pe Android, unde apare un nou filtru: COVID-19. Acesta poate fi activat pentru a suprapune cu harta informații despre infectările de COVID locale. Conform descrierii din aplicație, datele afișate vor fi media numărului de cazuri la 100 000 de persoane din zona respectivă. Astfel, vei putea vedea direct din Google Maps care orașe, țări sau state sunt mai afectate.

Informațiile sunt colectate folosind date de la Corporația Municipală Brihanmumbai, JHU CSSE, New York Times și Wikipedia. Astfel, aceste date ar putea să nu fie 100% corecte, însă ar trebui să ofere o idee destul de bună asupra locurilor pe care urmează să le vizitezi.

Preluat de la: diez.md