XVM922c8c2c-63ec-11eb-b428-291134851382.jpg
Câteva zile în urmă, în Franța a fost dat start unei campanii de prevenție care se adresează pedofililor. Un număr de telefon este destinat să-i îndrume și să-i ajute pe cei atrași sexual de copii.

„Pe afișe se pot vedea fotografii, cu un băiețel în drum spre școală, cu un grup de copii pe o plajă, cu o fetiță într-un bazin de înot. Deasupra pozelor, o frază sau două : «Sunteți atras sexual de copii? Nu mergeți mai departe. Un profesionist din domeniul sănătății vă poate ajuta. Sunați la numărul» cutare”, comunică Ouest France.

Ouest France

Un număr de telefon dedicat pedofililor pentru a evita ca aceștia să treacă la act. La capătul firului, un specialist în agresiuni sexuale ascultă și evaluează nevoile celui care a sunat și îl orientează, eventual, spre un medic, de multe ori psihiatru sau sexolog.

In faza sa experimentală, acest număr a permis deja ajutorarea a 340 de persoane, în marea lor majoritate bărbați, care l-au apelat. Un număr al cărui prim obiectiv este evitarea trecerii la act – precum descărcarea unor imagini pedopornografice sau agresiunea sexuală asupra unui minor.

„Cei mai mulți realizează culpabilizează, și nu vor să facă rău unui copil. Lupta cu ei înșiși poate da naștere la o suferință care suferință devine apoi factor de risc pentru trecerea la act”, explică specialiștii.

Profesioniștii care au imaginat această campanie sunt conștienți că opinia publică riscă să fie șocată. Asociațiile de victime și cele care se ocupă de protecția copiilor au participat însă la realizarea afișelor și a mesajelor adresate pedofililor. Este o premieră întrucât până acum, prevenția violențelor sexuale contra minorilor este destinată victimelor și nu potențialilor autori.

In Germania și Marea Britanie, campanii similare adresate direct pedofililor există deja de 10-15 ani de zile iar efectele lor au fost benefice.

Preluat de la: diez.md