BeFunky-collagefdsdf.jpg
Pe 3 și 4 octombrie curent, Moldova a celebrat unica sărbătoare națională din lume dedicată vinului – „Ziua Națională a Vinului” –, care, în acest an, a ajuns deja la cea de a 19-a ediție. Cu această ocazie, Vinăria Château Vartely și-a deschis larg porțile și i-a invitat pe toți iubitorii de vin și tradiții „Acasă la Taraboste”.

Chiar și în această situație de criză epidemiologică vinul nostru s-a identificat ca încă un motiv de mândrie națională și un bun motiv de sărbătoare. Astfel, două zile la rând, respectând toate măsurile de siguranță, oaspeții Château Vartely au transformat primul weekend al lui octombrie într-o experiență oenogastronomică memorabilă.

Muzică, excursii prin vinărie, degustări nelimitate de vinuri, mâncare delicios asociată și un dialog prietenesc între producător și consumator, iată de ce au avut parte toți cei care au ales să vină să petreacă ziua vinului la Château Vartely.

„Pentru că sănătatea și siguranța fiecăruia este acum, mai mult ca oricând, prioritatea noastră a tuturor, la intrarea pe teritoriul complexului turistic fiecare vizitator a primit un safety kit compus din: pungă eco friendly cu un pahar personalizat cu logoul Château Vartely cadou, un dezinfectant pentru mâini și o mască personalizată”, relatează organizatorii evenimentului.

Totodată, menționând că marea surpriză și neașteptat de plăcută pentru oaspeți, pe lângă compania soarelui cald de octombrie, a fost generozitatea gazdei de a oferi tuturor spre degustare nou lansat, exclusivul Taraboste Tribut. Un vin pur aristocratic, lăudat, căutat și cel mai solicitat pe tot parcursul evenimentului, al cărui preț pornește de la 750 de lei pentru o sticlă. Următorul în lista degustărilor a fost nimeni altul decât renumitul Chardonnay Botrytis – medaliat cu Platinum la Decanter.

În același context, pe lângă Ziua Națională a Vinului, un alt important motiv de mândrie, atât pentru vinificatorii de la Château Vartely, dar și pentru țară, a fost recunoașterea vinăriei Château Vartely drept „Cea mai bună vinărie din regiunea IGP Codru”. Titlul și medalia de recunoștință „Vinul Moldovei. O legenda vie” a fost oferit de Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului și vine să confirme meritele, munca depusă în fabricarea și propagarea tradițiilor și calității excelente a vinurilor autohtone, promovarea imaginii Republicii Moldova ca țară vitivinicolă pe arena internațională, precum și pentru contribuția adusă la dezvoltarea turismului vitivinicol din Moldova.

„A fost frumos, a fost un eveniment de suflet. Mai puțini, pentru că așa o cer condițiile actuale, dar și asta a avut un farmec aparte pentru că, fiecare dintre noi a putut savura pe îndelete povești cu și despre vinul bun, arome, terroir, tradiții și oameni, oameni care inspiră și scriu istorii. Abia așteptăm ediția următoare, a 20-a”, conchid organizatorii.

Preluat de la: diez.md