cea852a561c98d3555c7dd9789b48dde.jpg
Luminile se estompează, ca la începutul oricărui spectacol de teatru, iar publicul se apleacă în față pentru a privi printr-o fantă pentru cutie poștală sau o gaură în ușa din fața lor, în timp ce actorii purced la actul artistic. Cam așa se reorientează teatrul japonez, oferindu-le spectatorilor o nouă formă de vizionare a spectacolelor, relatează Reuters.

Compania japoneză de dans Moonlight Mobile Theatre a decis să readucă oamenii în sala de spectacol, utilizând o modalitate inedită, menținând în același timp distanțarea socială.

Membrii publicului stau pe scaune în cabine separate care înconjoară scena, fiecare cu propria ușă și fante pentru plasarea scrisorilor prin care pot urmări dansatorii.

Echipa de teatru a început această experiență teatrală e în decembrie, după anularea majorității spectacolelor din cauza pandemiei.

Deși această inițiativă a avut reacții pozitive, doar 30 de persoane sunt permise la fiecare spectacol. Ceea ce nu acoperă costul spectacolului, inclusiv măsuri de siguranță suplimentare, cum ar fi dezinfectarea locului. Subvențiile guvernamentale abia ajută compania să facă față.

 

Preluat de la: diez.md