FotoJet-95.jpg
Elena Coadă este o tânără originară din Republica Moldova, care locuiește de mai mult de doi ani la Londra și care, odată cu stabilirea în Marea Britanie, a reușit să pună pe roate o afacere la care visa de mult timp. Vorba este despre un salon de frumusețe aflat în inima Greenwich-ului. Însă la mai puțin de jumătate de an de la deschiderea salonului Flora Beauty Lounge, în capitala britanică a fost instituit regimul de carantină, iar Elena a fost nevoită să închidă ușile acestuia. Cum a fost experiența de readaptare și de rezistență pe timp de pandemie a afacerii, vă invităm să aflați în articolul ce urmează.

Tânăra ne-a povestit că toată această aventură în domeniul micului business a apărut odată cu stabilirea ei împreună cu partenerul său la Londra și pentru că demult visa să aibă un salon de frumusețe. Unindu-și ideile și forțele, au decis să prindă curaj și să cerceteze piața locală.

„Un salon cu o locație specială chiar în inima Greenwich-ului, exact pe Meridianul Zero”

„Aici, la Londra, au apărut primele idei despre dezvoltarea unei mici afaceri din domeniul frumuseții, la care visam de o bună perioadă de timp. Totul a început de la cercetarea pieței locale și de la tot ceea ce ține de industria frumuseții, până la aplicarea cunoștințelor pe care le am într-un plan de business bine stabilit. Acel plan se numea Flora Beauty Lounge, un salon cu o locație specială chiar în inima Greenwich-ului, exact pe Meridianul Zero”, povestește entuziasmată Elena.

„A fost o experiență interesantă pe care aș repeta-o fără dubii”

Atunci când am întrebat-o cum a fost capitolul birocratic, Elena ne-a spus că n-a fost deloc simplu, dar procesul în sine a fost unul captivant.

„Mai mult de șapte luni a durat aplicarea pentru licență, pregătirea spațiului ales pentru a întruni toate regularitățile sanitare și cele de siguranță.

Acum, când stau și mă gândesc dacă a fost ușor sau nu, tot ce vreau e să zic «nu», dar a fost o experiență interesantă pe care aș repeta-o fără dubii, pentru că m-am bucurat pe deplin de fiecare clipă din acest proces – începând cu căutarea unui loc perfect pentru salon, până la deschiderea salonului Flora Beauty Lounge pe 17 septembrie 2019”, relatează femeia de afaceri.

Elena povestește că cea mai mare fericire și satisfacție a fost atunci când salonul și-a deschis ușile, dar tot aici menționează că se bucură nespus de mult pentru fiecare recenzie pozitivă din partea clienților și pentru faptul că dânșii apreciază înalt calitatea serviciilor de frumusețe pe care le prestează salonul.

„Industria frumuseții a avut de suportat o perioadă foarte dificilă”

Adevărul este că, dincolo de lucrurile îmbucurătoare care se adunau pas cu pas, pandemia a pus activitatea salonului pe pauză.

„La mai puțin de jumătate de an de la deschiderea salonului, în martie, toate afacerile au fost nevoite să se închidă din cauza pandemiei. Toată industria frumuseții a avut de suportat o perioadă foarte dificilă. În Marea Britanie, acest segment al afacerilor a fost lipsit de posibilitatea de a activa pentru o perioadă de cinci luni în cazul primului lockdown și abia în luna august, am putut să ne redeschidem salonul”, își amintește Elena.

„În perioada carantinei, am făcut traininguri de prevenire a răspândirii infecției COVID-19”

Dar pe lângă toată situația negativă, Flora Beauty Lounge a fost pregătit să respecte cu strictețe toate regulile antiepidemice pentru a oferi siguranță maximă oaspeților salonului și desigur personalului.

„În perioada carantinei, am făcut traininguri de prevenire a răspândirii infecției COVID-19, astfel a fost procurat echipament special de protecție și au fost făcute schimbări de amplasare pentru a asigura distanța socială. Așadar, am adaptat noile reguli și norme cu grijă și drag pentru a putea presta serviciile noastre în siguranță pentru clienți. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jur”, punctează Elena.

De asemenea, tânăra ne-a spus că ei au aplicat pentru Small business grant, care i-a ajutat să acopere costurile lunare pentru chiria spațiului.

Tot aici, Elena menționează că salonul a activat în jur de trei luni după primul lockdown. În această perioadă, clienții erau încântați să vadă cât de bine salonul s-a adaptat noilor reguli și mereu l-au complimentat pentru nivelul înalt de securitate și igienizare. În scurt timp însă, ei au fost nevoiți iarăși să-și sisteze activitatea din cauza celuilalt lockdown care durează și până astăzi.

„Spre fericire, guvernul britanic a anunțat că, din data de 12 aprilie, curent, vom putea redeschide din nou ușile salonului. Abia aștept ziua în care să putem iarăși deservi clienții noștri”, conchide Elena Coadă.

Preluat de la: diez.md