120027062_5071329682892696_8250201804085769391_o.jpg
Artistul Alex Buretz a realizat o nouă caricatură. De această dată, despre ordinul „Gloria Muncii” oferit de Igor Dodon controversatului om de afaceri Mihail Aizin, alias Kitaeț, cunoscut în anii ’90 ca lider al unui grup criminal organizat.

În descrierea fotografiei, artistul scrie: „Despre gloria muncii”, iar în imagine este comparat „un cetățean” din perspectiva anilor ’90 și în prezent.

Potrivit anticorupție.md, Mihail Aizin și fratele său, Oleg Aizin, alias Mao, s-au aflat în anii ’90 la evidența poliției drept conducători ai unui grup criminal organizat, cunoscut ca „gruparea evreiască”.

Comunitatea evreiască a Republicii Moldova a scris într-un comunicat pe site-ul oficial că consideră inacceptabile declarațiile publicate în unele mass-media moldovenești îndreptate împotriva membrului Consiliului de administrație al Comunității evreiești din Republica Moldova, Mihail Aizin.

„Îl cunoaștem pe Mihail Idalievici Aizin ca pe o persoană respectabilă, un filantrop care își investește puterea și experiența în dezvoltarea afacerilor, crearea de locuri de muncă și consolidarea bunăstării țării noastre”, se arată în comunicat.

Ordinul Gloria Muncii se conferă pentru rezultate excepționale în muncă, activitate publică de vază și contribuții substanțiale în domeniul culturii, științei, sportului, vieții publice sau social-economice. Igor Dodon a mai oferit distincția respectivă consilierei socialiste Elena Hrenova, ziaristului Mihai Conțiu, deputaților socialiști Oleg Savva și Vlad Bătrîncea.

Vă amintim că, la începutul lunii septembrie, Igor Dodon a decorat mai muți funcționari cu ordine de stat, printre care se regăsesc Viorica Drumbrăveanu – ministra sănătății, muncii și protecției sociale sau magistratul Curții Constituționale – Vladimir Țurcan.

Preluat de la: diez.md