1-142.jpg
Se apropie cea mai strașnică noapte din an, Halloweenul. Sărbătoarea este celebrată cu mult fast în toată lumea, în special în SUA. Deși pentru Moldova, Halloweenul este o sărbătoare împrumutată, din an în an popularitatea acesteia crește.

Pe lângă faptul că lumea își caută costume cât mai originale, pentru a completa atmosfera sărbătorii, vă propunem să gătiți și meniu cu bucate cât mai înfricoșătoare adunate de METROPOTAM. Astfel, pe 30 octombrie ați putea avea farfuria plină de ochi de zombi, degete tăiate sau viermi însângerați. Mai jos vă propunem să urmăriți câteva rețete de bucate pe care ați putea să le gătiți în această zi.

# Ochi de zombie – kiwi panna cotta

1

Pentru rețeta aceasta nu trebuie neapărat să faceți panna cotta pe care să o decorați cu kiwi, puteți folosi și crema de zahăr ars sau budinca de vanilie pe care să le modelați într-o formă rotundă și apoi să le decorați cu felii de kiwi. Peste partea albă din mijlocul feliei de kiwi se poate presăra mac, pentru a deveni neagră sau se poate folosi un colorant alimentar. De asemenea, nu uitați să decorați totul cu un sirop de zmeură sau căpșuni.

# Oase de zombi – bezea

2

Această rețetă este destul de simplă: se face o compoziție pentru bezea, din albuș de ou și zahăr și se toarnă în tavă în formă de oase. După ce sunt gata, le puteți pune într-o cană și le puteți decora cu un topping de căpșuni, pentru un efect mai dramatic.

Compoziția pentru bezea o puteți face în felul următor: albușurile se pun într-un castron foarte curat (fără pic de grăsime). Se adaugă circa 1/3 din cantitatea de zahăr și se bate cu telul până se face spuma tare. Se amestecă restul de zahăr, ușor. Se fac grămăjoare cu lingurița sau cornetul pe tava unsă sau pe hârtie pergament. Se coc la 125 de grade C, timp de 45 de minute.

# Viermi însângerați – jeleuri îmbibate în alcool

3

Puteți face viermii din gelatină, turnând amestecul de gelatină roșie și apa în paie. Sau puteți să cumpărați jeleuri în formă de viermi. Rețeta este următoarea: se iau jeleurile în formă de viermi și se pun într-un vas, peste ei se toarnă votca cât să-i acopere și se lasă la frigider până când aceștia absorb toată votca.

# Pizza cu fantome și păianjeni – pizza cu mozzarella și măsline verzi

4

Aici totul ține de creativitatea voastră pe un blat de pizza. Blatul nu trebuie să fie rotund, ci neregulat. Mozzarella o puteți împrăștia sub forma unor pete pe care mai apoi le decorați cu bobițe de mac, pentru a părea că au ochi și gură. Măslinele verzi le puteți decora cu frunze de rozmarin, pentru a le transforma în păianjeni.

# Cranii de zombie – ciuperci sculptate

5

Cumpărați ciuperci cu tot cu codiță, iar după ce le spălați bine, luați un cuțit cu care le faceți ochi și nas pe pălărie, iar pe codiță crestați niște dungi care dau impresia de dinți. Există oameni care preferă să mănânce ciupercile crude, dar dacă vreți totuși sa fie gătite, le puteți fierbe sau pune la cuptor pentru câteva minute.

# Degete de zombie – crenvurști

6

După ce fierbeți câțiva crenvurști, îi rupeți în jumătăți și crestați trei dungi la mijloc. Decupați cu un cuțit pielița de la extremitatea rotunjită, astfel încât să arate ca o unghie. Pentru a obține un efect mai dramatic, amestecați un pic de sos de soia cu apă și turnați-l peste „degetele de zombie”.

# Ochi putreziți cu viermi – chifteluțe și spaghete

7

Rețeta este una de chifteluțe pe care le ornați cu jumătăți de măsline verzi, pentru a da impresia unui iris. Peste ele turnați sos de roșii și aruncați și câteva spaghete fierte pentru a da impresia unor viermi.

Dacă vă întrebați cum să preparați chifteluțele, puteți să folosiți rețeta de mai jos:

Carnea se trece de două ori prin mașina de tocat, împreună cu franzela muiată, o clipă în apa rece și bine stoarsă și cu ceapa tăiată mărunt și călită, un minut, cu două linguri de untdelemn. La tocătură se adaugă oul crud, un vârf de cuțit cu piper, 1/2 linguriță de sare fină, usturoiul tăiat mărunt și pătrunjelul sau mărarul tăiat mărunt; se amestecă bine.

Pe o foaie de nailon se pun 1-2 linguri de făină sau pesmet, se ia câte o linguriță cu vârf din compoziție, se trece prin făină sau pesmet și se formează chiftele rotunde și turtite.

Se înfierbântă tigaia fără grăsime trei-patru minute, la foc mijlociu, se pune apoi untdelemn 1/2 cm și imediat se așază chiftelele unele lângă altele, câte încap, neînghesuite; se rumenesc circa 10 minute pe o parte, apoi se întorc pe partea cealaltă. Când sunt gata se scot și se înlocuiesc cu altele, pe măsură ce se prăjesc. Prăjirea trebuie să dureze circa 10 minute pe fiecare parte.

# Cupcakes cu degețele – cupcakes cu martipan

8

Pentru aceste cupcakes vă trebuie un baton de martipan, pe care să-l modelați în formă de degețele ale căror vârfuri încearcă să iasă din interior. În jurul degetului turnați niște sirop de căpșuni.

# Mâini de om la cuptor – drob cu pireu

9

Mâna este făcută din drob și este așezată pe pireu. Unghiile și osul de la încheietură sunt făcute din ceapă.

# Brioșe mormânt

10

După ce scoateți brioșele cu cacao de la cuptor, le decorați cu biscuiți pe care scrieți cu ciocolată albă RIP. De asemenea, puteți decupa biscuitele în formă de cruce.

Degete de femei și bărbați

11

Pregătiți aluat de cornulețe, după care, înainte să le puneți la cuptor, folosiți fulgi de migdale pentru a modela unghiile la degetele bărbaților și fructe goji sau de merișoare pentru unghiile femeilor.

Ceai cu gheață

12

Doar ai nevoie de gheață specială. Caută forme rotunde și pune câte o căpșună sau o vișină, după care torni apa și o pui la congelator. Când o vei scoate, va părea ca un ochi.

# Mere cu dinți

15

Pentru că micuții au tendința de a mânca mereu dulciuri, este bine să introduci în meniul lor și unele fructe cunoscute pentru efectul lor benefic asupra danturii, cum ar fi merele . Desigur că, pentru această rețetă de desert fără coacere de Halloween, ele pot fi combinate cu bezelele.

Ingrediente: două mere feliate; câteva linguri de unt de arahide; câte șase bezele pentru fiecare două felii de măr. Ca să prepari acest desert, trebuie să urmezi câțiva pași simpli, care constau în:

Mai întâi, unge feliile de mere cu câte un strat destul de consistent de unt de arahide. Apoi, fixează câte șase bezele pe câte o feliuță de măr și pune o altă feliuță deasupra, astfel încât untul de arahide să devină un liant. Repetă operațiunea până când termini bucățile de fructe. Așază produsele finite pe un platou și așteaptă oaspeții să se dea cu părerea.

# Rețetă pentru salată cu ochi din mozzarella

1

Iată care sunt ingredientele necesare pentru prepararea acesteia: patru roșii tăiate în felii rotunde; câteva măsline verzi și câteva măsline negre; bile de mozzarella; câteva frunze de spanac proaspăt.

Începe prin a spăla bine frunzele de spanac, pentru a te asigura că scapi de toate impuritățile de pe acestea. După aceea, taie capetele măslinelor în două culori într-o formă cât mai rotundă cu putință. Cu ajutorul unui pai, decupează câte un orificiu în măslinele verzi. Repetă operațiunea cu măslinele negre, de această dată folosind bucățile decupate pentru a le insera în orificiile realizate în măslinele verzi.

Preluat de la: Diez.md