My-Post-31.jpg
În acest an, Postul Mare, numit și Postul Sfintelor Paști va începe pe 15 martie. În Postul Paștelui nu se consumă carne sau lactate. De asemenea, postul reprezintă și o reținere totală sau parțială de la anumite alimente și băuturi, iar credincioșii trebuie sa evite gândurile și faptele rele. Pentru cei care respectă această tradiție, echipa #diez a identificat localurile din Chișinău care servesc mâncare de post.


# Star Kebab

Mai jos puteți vedea câteva poziții din meniu care nu conțin carne și lactate, ca de exemplu kebab și pocket vegetarian, falafel, salate, dar și alte bucate.

Adresele, dar și orarul de lucru al filialelor Star Kebab le găsiți AICI!

# McDonald’s

McDonald’s este unul dintre cele mai mari lanțuri de restaurante fast-food din lume. Prima filială din Moldova a fost deschisă la Chișinău în 1998. Dintre bucatele de post, aici putem găsi hashbrown, făcute din cartofi prăjiți, hashburger și hashwrap, produse în care carnea este înlocuită cu cartoful.

Program:
# luni-joi, duminică: 7.0-2.0;
# vineri-sâmbătă: 7.0-4.0;
# McDrive: 24 de ore.

Locații:
# Botanica: bd. Dacia 21/1 și str. Arborilor 21 (MallDova);
# Centru: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 134/1;
# Râșcani: str. Alecu Russo 2;
# Buiucani: str. Calea Ieşilor 8.

# Andy’s

La Andy’s puteți găsi bucate vegetariene începând de la pizza până la supă de spanac.

Program:
# luni-vineri: 9.0-17.30.

Livrare:
# în fiecare zi, 24/24.

Adresele, dar și orarul de lucru al filialelor Andy’s le găsiți AICI!

# Vegan Phi

Vegan Phi este primul restaurant Vegan & Vegetarian din Republica Moldova, astfel, cei care au exclus din viața lor carnea și produsele de origine animalieră, pot găsi aici o varietate bogată de bucate vegetariene.

Program:
# luni-duminică: 9.0-21.00.

Locație: Chișinău, str. Mihai Eminescu 55

# BIOrganic Raw Cafe

BIOrganic Raw Cafe este un local din Chișinău unde se mănâncă nu doar delicios, ci și sănătos. Aici găsiți o varietate de burgeri vegani și plini de savoare, lapte – doar vegetal și doar proaspăt preparat de BIOrganic, deserturi – sănătoase și aromate și toate felurile de mâncare – sățioase și ușoare –, pe care le poți servi la fața locului sau lua cu tine. De asemenea, se propune o diversitate mare de uleiuri, semințe, pâine și chiar produse cosmetice.

Meniul este completat cu superalimente pentru o doză binevenită de sănătate și energie și oferă oaspeților și cumpărătorilor doar ingrediente alese cu grijă de la producători organici.

Program:
# luni-vineri: 8.0-20.00;
# sâmbătă: 9.0-20.00;
# duminică: 9.0-18.00.

Locație: Chișinău, str. Mihai Eminescu 39A

# Oliva Verde

Meniul bogat cu produse vegane care include smoothie-uri, deserturi, pizza, limonade de casă. De asemenea, Oliva Verde bucură gurmanzii cu un meniu ayurveda, care include bucate vegetariene preparate după rețete indiene curative străvechi. Ayurveda sau bucătăria vegetariană indiană este probabil cel mai vechi sistem de nutriție și tratament naturist din lume. Bucatele ayurveda sunt mult mai atrăgătoare prin gustul exotic, aroma, textura şi culoarea deosebită.

Program:
# luni-duminică: 10.00-23.00.

Locație: Chișinău, str. Alexei Șciusev 47

Mai jos puteți găsi calendarul zilelor de post din anul 2021.

Redactor: Cezar Salagor/ Designer: Vadim Rusu/ sputnik.md

Preluat de la: diez.md