ana.jpg
Ana Pîntea vine din domeniul economiei, dar în carantină a descoperit o pasiune nouă pentru gătit, așa cum probabil s-a întâmplat cu mulți dintre noi. Însă ceea ce o deosebește pe ea este plating-ul și felul în care alege să-i dea aspect mâncării atunci când aceasta este transferată în farfurie. Anume așa s-a făcut populară protagonista noastră pe o comunitate de pe Facebook, unde deja zilnic sunt așteptate postările ei. Vă invităm să faceți cunoștință cu noua pasiune a Anei pentru bucătărie, care crește pe zi ce trece și se transformă în postări din ce în ce mai frumoase.

Ana ne-a povestit că absolut niciodată nu a crezut că va îndrăgi vreodată arta gastronomică. Își amintește că și atunci când era mică mereu evita vizitele pe la bucătărie, făcea asta mai mult pentru că „așa trebuie”, dar totul s-a schimbat în perioada izolării, atunci când a decis că trebuie să facă din viața sa o sărbătoare.

„Totul a luat naștere pe timp de carantină. Ca să nu mă plictisesc în zilele petrecute în casă, am început a prieteni cu bucătăria, astfel am făcut și una dintre primele mele postări într-un grup culinar. Țin minte și acum că era în perioada sărbătorilor de Paște, iar timp de o zi postarea mea a acumulat 3 000 de aprecieri, nemaivorbind de comentarii. Abia atunci am înțeles că eu pot face ceva gustos și, pe lângă asta, frumos”, relatează Ana.

Treptat ea a ajuns să fie o sursă de inspirație pentru sute de femei în special la capitolul micului dejun.

„Am început a primi multe mesaje de apreciere și susținere și lucrul acesta m-a motivat foarte mult. Așadar, de atunci încă mă străduiam să fac ceva nou, o aranjare nouă, să nu se repete nicio poză postată de mine. Îmi plăcea să fiu diferită și anume acesta a fost motivul care a atras atenția multor persoane”, remarcă protagonista noastră.

Cu timpul, Ana a început să-i ofere o atenție deosebită veselei, iar acum, când merge la cumpărături, deja își imaginează cum va arăta micul dejun în farfuria pe care urmează să o cumpere.

Totuși, Ana recunoaște că nu înțelege de ce oamenii confundă inspirația cu lipsa de tact sau cu reproducerea exactă a postărilor pe care le face, deoarece de ceva timp observă câteva publicații identice cu cele ale ei, începând cu vesela și terminând cu mâncarea preparată.

„Pentru că pentru mine mâncarea este o terapie, eu primesc plăcere de la timpul petrecut în bucătărie”

Dar asta nu o descurajează, ci o motivează să bucure și să inspire oamenii mai departe, pentru că oamenii deja o cunosc după postările ei și după felul de a aranja bucatele.

„Am înțeles că e bine când împărtășești ceea ce poți face tu cu alte persoane, dar deseori efortul nu este remarcat. Totuși, știu că sunt multe persoane care se inspiră de la ceea ce fac eu, care mă susțin și îmi mulțumesc pentru asta. Așa că voi continua să fac ceea ce pot eu mai bine, chiar să cresc pe planul ăsta și să-mi împărtășesc postările doar cu persoanele care apreciază asta cu adevărat, pentru că pentru mine mâncarea este o terapie, eu primesc plăcere de la timpul petrecut în bucătărie. Ceea ce se vede pe ecran pare foarte simplu, dar deseori pot sta la bucătărie și când e trecut de miezul nopții pentru a pregăti un tort.”

Tot aici Ana remarcă faptul că nu este totul atât de simplu cum pare la prima vedere, pentru că totul necesită timp, răbdare și muncă. Iar dacă ar fi să aleagă între o plimbare în parc sau o cină acasă, protagonista recunoaște că ar alege să pregătească acasă ceva pentru oamenii dragi, iar toate astea să fie servite într-o veselă frumoasă.

„Deseori, îmi fac un plan cu ceea ce aș putea pregăti în fiecare dimineață, timp de o săptămână”

Micul dejun este o feblețe pentru Ana, deoarece de această masă depinde cât de reușită va fi ziua ei.

„Deseori, îmi fac un plan cu ceea ce aș putea pregăti în fiecare dimineață, timp de o săptămână. Îmi place să fie totul cât mai gutos; foarte mare importanță o au fructele, fie ele proaspete, fie uscate, niciodată nu lipsesc de la micul dejun, plus că datorită lor îmi reușește să fac o aranjare pe cinste. Și totuși, sunt încă sceptică la capitulul de a îmi dezvolta pasiunea în ceva mai mult. Pentru moment, vreau să lucrez asupra paginii mele, vreau să o dezvolt ca să fie una frumoasă, ca cei care mă urmăresc să primească plăcere de la ceea ce fac. Așadar, voi continua să experimentez rețete noi, să fac aranjamente cu gust pentru a fi și în continuare o sursă de inspirație pentru multe femei”, punctează Ana.

Faceți cunoștință cu pasiunea Anei pentru bucătărie pe pagina ei de Instagram!

Preluat de la: diez.md