IMG_8537-1.jpg
La intersecția străzilor Tighina și 31 August se află Muzeul de Istorie Militară a Moldovei. Muzeul oferă ocazia de a descoperi cum a evoluat istoria militară a țării noastre începând cu civilizația Cucuteni-Tripolia, Moldova Medievală, perioada ocupației sovietice, războiul din regiunea transnistreană și până la etapa Armatei Naționale contemporane.

Muzeul de Istorie Militară a Moldovei este unicul loc care păstrează o gamă largă de colecții impresionante de exponate: arme; vestimentație militară, tehnică militară, imagini originale, documente de epocă, hărți.

radacina.md

Cinci expoziții tematice pentru care merită de vizitat muzeul.

# Primul și Cel de-al Doilea Război Mondial.

# Războiul din Afganistan.

# Războiului din Transnistria.

# Avaria de la Cernobâl.

# Ocupația Sovietică.

În muzeu puteți vedea informațiile detaliate despre Războiul din Afganistan, fotografiile și video-urile din Războiul din regiunea transnistreană și mărturiile de la Avaria din Cernobâl, scrie radacina.md.

radacina.md

Colecția dedicată Ocupației Sovietice este răvășitoare.

radacina.md

În două etaje sunt prezentate exponate, diorame, fotografii, reproducere de evenimente reale care arată realitatea din timpul și de după Cel de-al Doilea Război Mondial:
# cum lucra NKVD-ul;
# cum au avut loc deportările;
# mărturii despre cazurile de canibalism de pe vremea foametei;
# cum lucrau oamenii în Gulaguri;
# cum moldovenii au creat grupuri de rezistență în diferite regiuni ale țării;
# cum au fost represați reprezentanții Sfatului Țării care au votat și care n-au votat Marea Unire.

radacina.md

Printr-un tur ghidat de aproximativ două ore poți vedea toate expozițiile care reflectă evoluția istoriei și artei militare din Moldova în ordine cronologică. Muzeul poate fi vizitat zilnic între orele 9.0 și 17.00. Taxa de intrare este – 3 lei copii, 10 lei maturi, iar serviciile ghidului costă 40 de lei.

Preluat de la: diez.md