itinerariicollage.jpg
Ziua Națională a Vinului este o sărbătoare tradițională moldovenească care se desfășoară, de obicei, în zilele de odihnă, la începutul lunii octombrie. În această zi, Chișinăul se transformă într-un loc de atracție pentru un număr imens de turiști și vizitatori locali care ajung aici special pentru a sărbători „Ziua Vinului”. Piața Marei Adunări Naționale se transformă într-un loc neobișnuit unde fiecare vizitator este sedus de vinificatori să deguste propriul lor vin.

Însă, în anul acesta lucrurile vor sta puțin altfel. El va fi diferit de cele anterioare în toate, prin urmare, din cauza situației prezente, s-a luat decizia să sărbătorim Ziua Națională a Vinului direct la cramele din țară care sunt deschise pentru vizitatori.

Dacă veți căuta evenimente pe Facebook, veți afla că vinăriile sunt gata să primească un număr redus de vizitatori în acest weekend, iar lista acestora este destul de variată și cu siguranță veți puteți alege locul care să vă placă. 

Dacă doriți să petreceți weekend-ul într-un mod neobișnuit și incitant, vizitând nu numai crame, ci și locații interesante din jurul cramelor, atunci optați pentru ofertele Teleportravel, o platformă de călătorie care a adunat pentru dvs. mai multe itinerare vinicole din Moldova:

 

LA PURCARI. „O ȘATRĂ URCĂ LA CER”

Un tur magic ce cuprinde renumita Vinărie Chateau Purcari, dealul Răscăieți cu o istorie cinematografică însemnată, locul unde s-a filmat ,,O șatră urcă la cer” de Emil Loteanu și Casele din stuf ale lui Pavel Țaranu care vă așteaptă pentru o călătorie ghidată cu kayak-ul pe Nistru.

Acasă la Taraboste, itinerarul Château Vartely

Este un itinerar de weekend în care veți avea posibilitatea să vizitați Muzeul Serghei Lazo.

Veți merge de-a lungul unui pod suspendat mic, dar autentic, apoi veți urca vârful Stâncii Mâgla. Iar cireașa de pe tort va fi vizită la crama Chateau Vartely unde veți fi întâmpinați de oameni minunați, ospitalieri și vinuri gustoase. 

MEȘTEREȘTE, ÎMPLETEȘTE, DESCOPERĂ

Dacă doriți să parcurgeți un itinerar ce include vizita unor ateliere ale meșterițelor populare, încă puțin cunoscute în R. Moldova, vă recomandăm cu căldură acest itinerar.

Veți avea satisfacția de a confecționa propria jucărie, de a împleti în lozie sau cu mărgele și vă veți îmbogăți cu noi cunoștințe și abilități.

La final, veți avea parte de o degustare de vinuri de la un producător autohton.

DOR DE CODRU

Itinerarul cuprinde o serie de experiențe unice.

Începem cu o degustație de miere în casa mierarului, vizităm muzeul lui Alexandru Pușkin, vizităm atelierul de lucru al maestrul în arta olăritului Zaharia Triboi și finalizăm cu o cină copioasă în una din cele mai frumoase vinării din Moldova, Vinăria Poiana.

DIN ÎNĂLȚIMI SPRE ADÂNCURI: IVANCEA ȘI BRĂNEȘTI

Pornim de la Piscicola Ivancea, unde ne relaxăm, picnicăm sau pescuim, pe mica peninsulă de pe lac, admiram panorama lacului Ivancea.

Apoi trecem pe la conacul Balioz, întins pe o moșie de 7 ha, cu plante exotice și cu cel mai vechi arbore din lume – copacul Ginkgo Biloba (Copacul fericirii), ca să ajungem la pivnițele Brănești și Complexul turistic „Epoca de piatră”, în care se construiește primul hotel subteran și unde ne vom desfăta cu bucate gătite la rug.

 

***

Toate tururile pot fi găsite pe pagina web Teleportravel, cât și pe pagina de Facebook Teleportravel Instagram Teleportravel

Preluat de la: diez.md