FotoJet-1-3.jpg
Obiceiurile alimentare depind de cultura, educația și situația financiară în care cresc copiii. Acest lucru diferă foarte mult atât de la o țară la alta, iar clasa socială nu întotdeauna este garanția unui meniu alimentar echilibrat. Astfel, un fotograf a decis să descopere ce mănâncă copiii din diverse părți ale lumii timp de o săptămână, iar rezultatele au fost împărtășite într-o serie de fotografii, povestea fiecărei dintre ele și concluziile aferente fiind relevate într-o carte scrisă de acesta.

Odată cu creșterea obezității infantile și a globalizării, omogenizând nutriția, fotograful Gregg Segal și-a propus să surprindă cum arată un meniu de o săptămână a copiilor din lume. Concentrându-se pe dietele copiilor, ale căror obiceiuri alimentare pe tot parcursul vieții sunt create în acești ani de formare, fotografiile lui Segal reflectă subiecte precum: nutriție, clasă socială și cultură.

Noua sa carte, Daily Bread, se întinde pe 120 de pagini și detaliază poveștile din spatele portretelor. Fiecărui copil i s-a cerut să documenteze până la cele mai mici detalii ceea ce mâncaseră în decursul unei săptămâni. Aceste alimente au fost apoi preparate și aranjate în jurul lor, în timp ce fotograful le-a captat imaginea de sus. De la Los Angeles la Kuala Lumpur, culturile descrise prezintă viziunea fascinantă asupra faptului cât de diferiți suntem și totuși, cât de asemănători devenim.

Opera lui Segal este, de asemenea, un comentariu interesant asupra economiei globale și a modului în care aceasta afectează obiceiurile alimentare. În timp ce în Statele Unite familiile cu venituri mai mici tind să mănânce mai multe gustări din cauza costurilor reduse, în alte țări tendința este inversă. De fapt, unele dintre cele mai sănătoase diete din lume provin din culturi cu venituri reduse, unde accentul este pus pe fructele proaspete, legumele, nucile și carnea, unde mâncărurile procesate sunt obiecte de lux.

Iată câteva dintre cadrele efectuate de Gregg Segal:

Tharkish Sri Ganesh (10) și Mierra Sri Varrsha, (8) Kuala Lumpur, Malaezia, fotografiate la 26 martie 2017.

Meissa Ndiaye, 11 ani, Dakar, Senegal, fotografiată la 30 august 2017.

Yusuf Abdullah Al Muhairi, 9 ani, Mirdif, Dubai, Emiratele Arabe Unite, fotografiat 12 august 2018.

Kawakanih Yawalapiti, 9 ani, regiunea Upper Xingu din Mato Grosso, Brazilia, fotografiat 19 august 2018 în Brazilia.

Anchal Sahani, Chembur, Mumbai, India (10 ani), fotografiată pe 11 martie 2017.

Preluat de la: diez.md