telegram-main.jpg
Urmărirea canalelor de Telegram, în ultima perioadă, devine din ce în ce mai populară. Poate că acest lucru se datorează modului de funcționare și a simplității de a primi și de a consuma informația. Probabil. Ceea ce știm cu siguranță e că din ce în ce mai multe persoane își descarcă această aplicație și se află în continuă căutare de canale interesante. Așa că venim cu o recomandare. Dacă ești plictisit de știri sau deja ești abonat la suficiente canale care te țin la curent cu noutățile din toată lumea, îți sugerăm să urmărești un canal care, în primul rând, îți va bucura ochii.

Vorbim despre canalul de Telegram a fotografului Dumitru Vlah. Ultimele sale proiecte au cucerit cu rapiditate internauții moldoveni. Cu siguranță ai văzut și tu imaginele emoționante surprinse la cel mai popular loc de întâlnire din capitală „monumentul lui Ștefan cel Mare” sau fotografiile amuzante și moraliste despre situația COVID-19 în Moldova.

Ei bine, acum ne întoarcem la Telegram. Dumitru a hotărât să facă publice istoriile din spatele fotografiilor surprinse de el, iar pentru aceasta a creat un canal. Acolo vei găsi imagini care-ți vor bucura ochii, dar și istorii care le oferă a cestor imagini un suflu de viață.

Îți las mai jos două astfel de istorioare, iar dacă reușesc să te prindă, nu ezita să te abonezi la acest canal.

„Astăzi, după o vizită la medic, am decis să merg pe jos o stație să văd cum mai vibrează orașul. Mijloc de octombrie, afară e cald și bine. O mulțime de femei cu flori rupte din grădină ce oferă o pată de culoare acestui oraș gri. Oamenii toți întunecați la chip mai ridică capul din telefon și zâmbesc când văd floricele. O fată cumpără flori și până doamna caută rest îi arată că nu mai trebuie. Doamna îi întinde încă o floricică în loc de rest, dar fata refuză și îi urează o zi bună.
Prin gesturi mici creștem oameni mari.”

„Ea este Ania și este o fată specială. Ea are vitiligo, iar pentru cei care nu știu, Google zice că vitiligo este o afecțiune, o boală sau un defect care duce la distrugerea pigmenților de piele. Cu partea a doua sunt de acord, cu prima – nu.

Ania nu este bolnavă; petele pe care le are pe tot corpul său o fac și mai specială, iar sufletul – mai frumos. Ea s-a confruntat în școală cu bullying; era numită de către ceilalți colegi «pătată» sau, și mai rău, «fata nespălată» din cauza «defectului». Groaznic. Nici nu vreau să-mi imaginez prin ce a trecut ea fiind doar diferită.

Din acest considerent am început proiectul «Defecte Perfecte», în care voi fotografia oameni pe care societatea noastră îi consideră «diferiți». Astfel, vreau să aduc în lumină și să vă arăt cât de minunați sunt și cât de multă frumusețe pot emana acești oameni. Data viitoare, când vedeți pe stradă pe cineva care nu e la fel ca voi, nu judecați, dar încercați să îi găsiți «iziumenka» și să îi oferiți un zâmbet.

Îi mulțumesc mult pentru curajul de care a dat dovadă acceptând să facă parte din proiect. De ce? Pentru că sunt sigur că nu e ușor să te accepți într-o societate unde coperta unei cărți e ceea după ce judecăm conținutul.”

Și dacă tot vorbim de Telegram, îți sugerăm aici o listă mai mare de canale utile pe care le poți urmări.

Preluat de la: diez.md