andyscollage.jpg
La 26 august, cea mai mare rețea de restaurante din Moldova, Andy’s prezintă un meniu nou, care este mai extins, îmbunătățit și completat cu ceea ce era anterior. Pentru a crea acest nou meniu, au fost invitați cei mai buni bucătari și tehnologi din Chișinău, care au depus suflet în realizarea bucatelor originale în stil modern. În mult-așteptatul upgrade au apărut așa poziții actuale, precum: bowl-uri și pinze, deserturi cu accente de pomușoare și nuci, băuturi noi și poziții hit actualizate.Asortimentul mare de mâncăruri fierbinți, băuturi și deserturi incredibil de gustoase vă vor surprinde plăcut și vă vor deveni parteneri la la mic dejun de familie, întâlniri de afaceri sau cine romantice. În noul meniu se folosesc produse naturale și proaspete de la producători locali, care vor face mâncarea mai delicioasă și de neuitat.

În continuare, vom povesti mai detaliat despre câteva din noile poziții.

Bowl cu somon  și avocado

Formatul „bowl” a apărut odată cu trend-ul pentru un mod de viață sănătos. Accentul se pune pe utilizarea produselor sănătoase, pe compatibilitatea lor și pe modurile corecte de preparare. Mai mult, modul de servire al bowlurilor este plăcut din punct de vedere estetic, iar popularitatea lor este strâns legată de așa trend-uri precum  „instagrammable” — o imagine frumoasă, care este înalt apreciată de food- și lifestyle bloggeri. 

Bowl pot fi servite la micul dejun sau la prânz, fiind formate din diferite componente. Bowl-ul cu somon de la Andy’s se servește cu un ou fiert, avocado și fasole verde, care fac această gustare mai armonioasă, sănătoasă și sățioasă. 

Pinza Bontempi

Pinza – este un fel de mâncare inovativ, creat și patentat de guru tradiției culinare italienești Valentino Bontempi. El a studiat mulți ani istoria, cultura și tradițiile gastronomice italienești din perioada Imperiului Roman. Săpând mai adânc în trecut, Valentino a atras atenția asupra unei pite, rețeta de preparare și denumirea căreia s-au pierdut în negura timpului. Mulțumită descoperirilor culinare ale lui Valentino, rețeta a fost redescoperită și acum se consideră a fi o adevărată legendă vie în restaurantele italiene. 

Pentru pregătirea pinzei se utilizează un amestec special de făină. În compoziția aluatului intră drojdii unicate, special aduse din Italia, mulțumită cărora în aluat se formează bule de aer extrem de mari, iar blatul copt devine pufos și totodată ușor precum o pană.  

Pinza se deosebește și prin metoda sa de preparare – aluatul pentru ea se maturează mai îndelungat, iar umplutura se pune deja după coacerea blatului.

Acest nou-venit în meniul Andy’s a fost numit în cinstea lui Valentino Bontempi. În restaurant, veți putea gusta două varietăți de pinza: cu legume și tuna. 

Clătite cu somon

Clătitele cu somon au fost mereu printre hit-urile rețelei de restaurante Andy’s. Întoarcerea triumfală de azi a acestui fel de mâncare – o dovadă a faptului că Andy’s respectă dorințele oaspeților săi. În noul meniu, vor fi neapărat prezente și clătitele cu somon, doar că preparate după o rețetă îmbunătățită și servite într-o manieră nouă. 

Supă-cremă de legume cu semințe de dovleac

Pentru toți amatorii de supe-cremă avem o veste plăcută. Alături de supă-cremă de ciuperci, în noul meniu va fi inclusă și supa-cremă de legume cu semințe de dovleac, o supă-cremă ușoară și sănătoasă. Acest fel de mâncare va fi pe placul amatorilor de mâncăruri ușoare cu accente gustative intense. 

Salata Cezar cu creveți

Salata Cezar cu creveți  — încă o salată legendară din meniul rețelei de restaurante Andy’s. Anume din acest motiv, în noul meniu, salata apare sub forma de servire bowl, cu sos original, care conferă salatei un gust deosebit.  

Mușchiuleț de porc

Mușchiulețul de porc — cea mai moale și tandră parte din porc. Carne de calitate superioară de la gospodării agricole, preparate cu minime pierderi de proprietăți folositoare, se servește împreună cu cartofi, rucola și rozmarin, cu sos picant din muștar Dijon.

Pește dorada cu ierburi de Provence și legume

Peștele dorada este apreciat pentru carnea sa fermă, fragedă și aromată cu un plăcut gust dulciu, și pentru că e fără prea multe oase. La Andy’s acest pește este preparat, cu respectarea tuturor regulilor pentru prezervarea suculenței și gustului original, fără a supune carnea unui tratament termic prea îndelungat, dar suficient timp pentru formarea crustei. Dorada pe un pat de legume cu mirodenii aromate  — o mâncare ușoară și sănătoasă din meniul reînnoit al restaurantului.

Pizza Prosciutto

Mult-așteptata noutate: pizza Prosciutto – este o combinație clasică de șuncă italiană, roșii uscate și rucola. La fel, în meniu printre noile varietăți de Pizza, și-a făcut apariția și pizza cu creveți în în stilul asiatic – Thai Shrimp și Pizza al Pesto cu sos italian Pesto, cu nuci de pin, spanac și felii de cartofi.

 Desert mousse Pearl


Inovațiile interesante au survenit și la categoria desert. Sunt două noi poziții: desert mousse Pearl cu marmeladă de căpșuni, care se servește  cu nuci și pomușoare de sezon în ciocolată. Cel de-al doilea desert, care neapărat va bucura amatorii de deserturi clasice cu note fine de gust  – prăjituri profiterol cu cremă de ouă, nuci și pomușoare de sezon.

Intrați în restaurantele Andy’s, încercați noile bucate incluse în meniu și alegeți care din ele vor deveni noile dvs. preferate. 

Urmăriți Andy’s pe:  www.andys.md / facebook.com/AndysMoldova/ instagram.com/andys.md

Găsiți aici lista restaurantelor care activează!

Preluat de la: diez.md