stop_-_namgaladze.jpg
Au fost desemnate învingătoarele concursului de artă „Tinerii împotriva traficului de ființe umane”, ediția 2020. Concursul avut ca scop sensibilizarea tinerilor și a publicului larg asupra riscurilor și consecințelor traficului de ființe umane.

În contextul marcării Săptămânii de luptă împotriva traficului de ființe umane (18-25 octombrie 2020),  precum și în scopul diminuării nivelul de vulnerabilitate a tinerilor față de fenomenul traficului de ființe umane, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat Concursul de artă „Tinerii împotriva traficului de ființe umane”. Acțiunea a avut ca scop sensibilizarea tinerilor și a publicului larg asupra riscurilor și consecințelor traficului de ființe umane, dar și promovarea tinerilor cu aptitudini artistice.

La concurs s-au înscris tineri care au înaintat lucrări ce reflectă opiniile și sugestiile privind susținerea și incluziunea socială a victimelor traficului de ființe umane și abilitarea acestora pentru o viață independentă. În cadrul concursului au fost înregistrate 49 de dosare. Acestea au fost examinate de către o comisie specializată în baza criteriilor stabilite în Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de artă cu genericul „Tinerii împotriva traficului de ființe umane”.

Învingătoarele concursului de artă cu genericul „Tinerii împotriva traficului de ființe umane”, ediția 2020, sunt:
# Premiul I – NAMGALADZE Sofia-Maria (3 000 de lei);
# Premiul II – VEREBCEAN Maria (2 000 de lei);
# Premiul III – ROȘCA Mădălina (1 500 de lei).

Menționăm că premiile bănești pot fi ridicate la Î.S. „Poșta Moldovei”, cu prezentarea actului de identitate. Persoanele minore vor prezenta certificatul de naștere, fiind însoțite de unul dintre părinți.

Preluat de la: diez.md