pisica-mikhail-galin-facebook-descopera.jpg
Compania Aeroflot a decis să îl pedepsească pe Mihail Galin, după ce aceasta a „fentat” reprezentanţii aeroportului ca să ajungă în avion însoţit de Victor, motanul cu care a zburat de la Moscova la Vladivostok, transmite descopera.roAnimalele de companie sunt admise în avion numai dacă au o greutate mai mică de opt kilograme. Animalele mai grele trebuie să fie depuse la cală.

Victor avea 10 kilograme, dar Galin a refuzat să îşi trimită motanul cu bagajele.

„Cu toate că am încercat să le explic faptul că pisica nu are cum să reziste în cală timp de 8 ore, şi că aş fi bântuit de imaginea motanului înconjurat de bagaje pentru tot restul vieţii, compania a răspuns că astea sunt regulile”, a scris Galin pe Facebook.

Bărbatul a renunţat la zbor şi a pus la cale un plan. „Am căutat o pisică asemănătoare care să aibă o greutate mai mică”. Galin a recunoscut pentru CNN că a deschis o pagină de Facebook pe care a căutat un ”Viktor în miniatură”, la Moscova.

După ce pisica mai mică a fost cântărită de funcţionarii din aeroport şi a avut în mână biletul tipărit, Galin a înlocuit noua pisică cu propriul său motan şi s-a urcat în avion.

Cei doi au călătorit fără probleme, dar aventura lor a ajuns în atenţia liniilor aeriene după ce rusul şi-a povestit planul pe reţelele sociale iar imaginile sale în avion împreună cu pisica de 10 kg au devenit virale.

După o „investigaţie oficială”, compania aeriană a decis să îl excludă pe Galin din programul său de fidelitate şi să îi anuleze milele gratuite câştigate după 14 ani de călătorii. Acesta a reușit să adune 370 000 de mile.

Mulţi ruşi au sărit în sprijinul prietenului lor publicând pe reţelele sociale meme-uri şi mesaje care s-ar traduce „Je Suis Fat Cat” (Eu sunt pisica grasă).

Aeroflot este una dintre cele mai vechi companii din lume, fiind fondată în 1923, ca proprietate a statului Rus.

Preluat de la: diez.md