FotoJet-55.jpg
Deja de ceva timp vă facem cunoștință cu mai mulți artiști fotografi care redau emoțiile colorate prin prisma fotografiilor alb-negru, cele care nu eclipsează stările, ci din contra, le oferă contrast. Astăzi vă prezentăm o serie superbă de fotografii realizate de Gyula Halász, cunoscut ca Brassaï.

„Documentez cu fotografia, acest mijloc de exprimare pe care l-am ales, pentru că e cel mai apropiat de realitate”, spunea mereu Brassaï despre lucrările sale.

Artistul fotografia mereu doar ceea ce-l interesa pe el, argumentând acest lucru prin faptul că „dacă obiectul imaginii nu te atrage pe tine însuți și nu-ți trezește niciun sentiment deosebit, ar putea ieși doar o «imagine frumoasă», dar nu și o fotografie.”

Brassaï a fost unul din artiștii care a început să experimenteze cu camera de fotografiat imediat ce a luat-o în mâini. Fotografia Parisul nocturn pe timp de ceață, jucându-se astfel cu luminile felinarelor și farurilor automobilelor, fiind apropo, primul fotograf care a încercat să fotografieze pe timp de noapte. Imaginile nocturne surprinse de el cucereau privirile spectatorilor, dar de asta o să vă convingeți singuri!

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Preluat de la: diez.md