screenshot-27.11-1.jpg
Astăzi, a fost lansat programul XY Pre-Accelerator: Women Entrepreneurship! Dintr-un număr de peste 100 de aplicări, la evenimentul de lansare al programului au fost invitate 25 de fete și femei cu idei de afaceri în domeniile STEM, arhitectură, resurse umane, fashion, educație, design etc., cu vârstele cuprinse între 17 și 40 de ani.

„Acesta este primul și deocamdată unicul program de preaccelerare destinat în exclusivitate femeilor și fetelor. Eu sunt foarte bucuroasă să văd aici multe fete tinere, care se gândesc la viitorul lor. Sunt sigură că participarea la acest program va contribui la lansarea și dezvoltarea cu succes a zeci de afaceri noi în Republica Moldova. Dar cel mai important este că aceste afaceri vor fi conduse de femei și fete. Abilitarea economică a femeilor este una din prioritățile de bază ale UN Women. Mulțumim Ambasadei Suediei pentru suportul financiar și strategic în acest program”, ne-a relatat Tatiana Dormenco, asistentă de program, UN Women Moldova.

Echipa din spatele programului a prezentat programul de activități pentru perioada de desfășurare a primului preaccelerator pentru fete și femei din Moldova. Participantele vor beneficia de prezentări tematice din domenii precum antreprenoriat, dezvoltare de software, marketing și comunicare dar și de oportunitatea de a-și întări abilitatea de a prezenta compania în fața investitorilor. Pe lângă prezentări teoretice, participantele vor beneficia de sesiuni cu
mentorii, în cadrul cărora se vor concentra asupra părții practice pentru dezvoltarea companiei sau a ideii de afacere.

„Guvernul Suediei acordă suport inițiativelor de dezvoltare economică, dar totodată și inițiativelor de promovare a egalității de gen. Aceasta se datorează în mare parte parteneriatelor cu organizațiile non-guvernamentale, dar și parteneriatului strategic pe care Guvernul Suediei îl are cu UN Women Moldova. Pornind de la idea că abilitarea femeilor și fetelor vine să stimuleze prosperitatea economică, acest gen de programe de instruire vine să aducă acea sămânță care va da roadă pe viitor. Sperăm că prin aceste intervenții putem contribui la dezvoltarea unei societăți incluzive. Chiar dacă în ultimii ani datele statistice arată că rata participării femeilor la activitățile de antreprenoriat este mai mare, totuși exista un decalaj pe care vrem sa îl înlăturăm împreună”, a conchis Oxana Paierele, coordonatoare națională de programe, Ambasada Suediei în Republica Moldova.

Primul program de preaccelerare pentru fete și femei va dura până pe 24 decembrie 2020 și va culmina cu un Demo Day în cadrul căruia cele 25 de femei și fete vor prezenta companiile în fața investitorilor locali și internaționali.

Reamintim că scopul primordial al programului XY Pre-Accelerator: Women Entrepreneurship este de a ajuta 25 de fete și femei să-și urmeze visurile în domeniul antreprenorial.

Toate actualizările despre primul program de pre-accelerare pentru fete și femei pot fi găsite AICI!

***Acest program este implementat de XY Partners în colaborare cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor), cu sprijinul financiar al Suediei.

Preluat de la: diez.md