MTdkZWNkODM1MGUxMWViNjZmMjA5MjU2YjUwYjY3YQ.thumb_.jpg
Un pasionat de artă a acceptat să plătească 80 000 de euro pentru a putea admira de unul singur celebrul tablou „Mona Lisa” al lui Leonardo da Vinci, expus la muzeul Luvru din Paris. „Biletul” pentru această ocazie unică a fost vândut de către muzeu în cadrul unei licitații, informează CNN.

Pasionatul de artă, rămas anonim, va participa la examinarea anuală a capodoperei lui da Vinci – una dintre cele mai faimoase picturi din istoria artei – când tabloul urmează a fi scos din geamul de protecție pentru a fi inspectat îndeaproape de către experți, conform unui comunicat de presă al casei de licitații Christie’s, transmite Digi24.

Pe lângă ocazia de a o admira îndeaproape pe Gioconda, la licitația organizată de Christie’s au mai fost oferite și alte experiențe artistice, precum un tur privat al muzeului, cu directorul Jean-Luc Martinez pe post de ghid turistic (cost: 38 000 de euro, vândut unui alt cumpărător anonim).

Un tur de noapte al muzeului Luvru, la lumina torțelor, la aceeași valoare de 38 000 de euro, a fost vândut și el, precum și un concert privat în Sala Cariatidelor (vândut cu 42 000 de euro). Numele cumpărătorilor nu au fost făcute publice.

Luvru este cel mai mare și popular muzeu de artă din lume. Înainte de pandemia provocată de COVID-19, muzeul era vizitat de 10 milioane de turiști anual.

Preluat de la: diez.md