1_OBM2wWPuzZ31TkaGa77LgA.jpeg
Astăzi se împlinesc nouă ani de la decesul lui Steve Jobs, fondatorul companiei Apple. Cu această ocazie, echipa #diez a selectat nouă curiozități despre unul dintre cei mai progresivi oameni ai secolului XXI-lea.

#1. Steve Jobs nu știa limbajul de programare.

#2. Pe fiecare display de pe iPhone este setată inițial ora 9.41 AM, ora la care Jobs a prezentat primul iPhone în 2007.

#3. Steve Jobs nu a absolvit colegiul si se alătură unor personalități ca Abraham Lincoln, Walt Disney, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Henry Ford sau Thomas Edison, care nu au studii universitare.

#4. Steve Jobs este pe jumătate musulman. Tatăl lui este sirian.

#5. Când au creat împreună jocul Breakout pentru Atari, Wozniak si Jobs urmau sa fie platiti cu aceeași sumă de bani. Jobs a primit de la Atari 5 000 de dolari pentru munca depusă, însă acesta i-a spus lui Wozniak ca a primit 700 de dolari. Astfel, lui Wozniak i-a revenit jumătatea sa din sumă, adică 350 de dolari.

#6. În anul 1985, Steve Jobs a fost demis din propria companie, iar în 1996, acesta a revenit în funcția de director după ce Apple a cumpărat altă companie fondată de Steve Jobs.

#7. La vârsta de 27 de ani, a aflat că are o soră biologică. Mona Simpson este o scriitoare de succes. Prima sa carte, Anywhere but Here, a fost dedicată mamei sale biologice și fratelui Steve.

#8. Steve Jobs a refuzat inițial paternitatea primului său copil, pretinzând că este steril. Până la urmă, el a recunoscut acest lucru, iar mai apoi, în 1978, a lansat calculatorul Apple Lisa, numit după primul său copil.

#9. Decesul lui a avut loc la numai o zi după lansarea iPhone 4S.

Preluat de la: diez.md