facebook-users-people-diversity1-ss-1920.jpg
Facebook va plăti sute de mii de utilizatori pentru ca aceștia să-și dezactiveze aplicația cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din SUA, ca parte a unui studiu privind impactul rețelelor de socializare asupra atitudinilor politice, scrie Business Insider, citat de Digi24.

Compania va oferi sume de până la 120 de dolari săptămânal abonaților care sunt dispuși să-și dezactiveze conturile de Facebook și Instagram sau să fie de acord cu „modificări specifice” pentru o perioadă de până la șase săptămâni, potrivit ABC7 Chicago. Inițiatorii studiului se așteaptă să participe între 200 000 și 400 000 de utilizatori.

„Acest studiu urmărește impactul modului în care oamenii interacționează cu produsele noastre”, a declarat un reprezentant al gigantului tehnologic.

„Oricine vrea să participe – fie că doar completează sondaje sau își dezactivează conturile de Facebook sau Instagram pentru o anumită perioadă de timp – va fi recompensat. Este o practică standard pentru acest tip de cercetare academică.” Însă Facebook nu plătește cercetătorii din spatele acestui studiu.

Preluat de la: diez.md