pixel.png
Extensiile de gene au câştigat popularitatea în rândul femeilor în ultimii şi, pe bună dreptate: într-un fel sau altul sunt foarte utile, pentru că aduc instant o schimbare asupra feţei, privirii şi scuteşti timp în faţa oglizii, fără să fii nevoită să mai foloseşti atât de multe produse de make-up. Deşi economisim timp şi ne uşurează viaţa, să nu uităm că vin la pachet şi cu o provocare şi anume, curăţarea şi îngrijirea lor.
 
Adezivul aplicat pentru susţinerea genelor poate subţia genele naturale, iar astfel ele cedează, cad şi se răresc. De asemenea, este nevoie de noi produse de îngrijire şi curăţare potrivite, care să conţină anumite ingrediente care să nu afecteze calitatea adezivului. Şi asta nu este tot. Sun şanse foarte mari să te confrunţi cu…păduchii.

<!–

Formul de quiz

–>

 
ABC 7 News avertizează că specialiştii în optometrie semnalează o creştere în prezenţa păduchilor de gene în rândul persoanelor care au extensii de gene. Cunoscuţi şi ca Demodex, păduchii sunt organisme care trăiesc în foliculii de păr şi, la fel ca cei care se regăsesc în cap, se pot transmite de la o persoană la alta. 

Cum ajungi să faci păduchi de la extensiile de gene?

Extensiile de gene limitează cumva produsele de îngrijire pe care trebuie să le aplici în zona ochilor. Potrivit ABC 7 News, medicii spun că persoanele care au extensii de gene nu le curăţă corespunzător, iar astfel apar bacteriile şi infecţiile. Printre simptome putem enumera roşeaţa, mâncărimile şi da, păduchii.
 
Cu toate astea, curăţarea şi îngrijirea corespunzătoare a zonei ochilor nu promite prevenirea completă a apariţiei păduchilor, dar va fi mult mai greu ca bacteriile să-şi facă apariţia. Aşadar, curăţaţi genele şi extensiile de gene fără teamă că acestea vor cădea sau se vor subţia. Astfel, veţi preveni apariţia microorganismelor.
 
O altă modalitate prin care păduchii pot fi transferaţi de la o persoană la alta, în afara de igiena necorespunzătoare, prin folosirea aceluiaşi prosop cu o persoană infestată sau chiar a aplicatoarelor de gene şi a altor produse cosmetice folosite în zona ochilor (farduri, pensule, mascara etc.).

Ce faci dacă ai păduchi de gene?

În cazul în care te confrunţi cu păduchii de gene, trebuie urgent să faci o vizită la cabinetul specialistului în optometrie, iar cu ajutorul unui microscop va face o examinare a ochilor şi pleoapelor. Dacă disconfortul resimţit în zona ochilor este provocat de păduchi, atunci extensiile de gene trebuie îndepărtate. În plus, poţi folosi ulei de arbore de ceai pentru tratarea zonei sau tratamentul recomandat de medicul specialist.

Preluat de la: csid.ro