Eurovision-2021-cover.jpg
Ediția anului 2021 a concursului muzical Eurovision va fi organizată într-un format limitat în orașul neerlandez Rotterdam. Potrivit Reuters, organizatorii au anunțat că, din cauza restricțiilor impuse de COVID-19, concursul va avea loc în luna mai.

Unele dintre prestații vor avea loc la Rotterdam, într-o manieră de „distanțare socială”, au precizat organizatorii, fără a menționa dacă dacă va fi permis accesul publicului. Unele delegații ar putea trimite interpretări înregistrate.

„Concursul muzical Eurovision își va face cu siguranță mult așteptata revenire în luna mai a acestui an în ciuda pandemiei, însă în condițiile actuale este în mod regretabil imposibil să desfășurăm evenimentul în maniera în care suntem obișnuiți”, a precizat Martin Osterdahl, supervizorul executiv al evenimentului.

Concursul, care obișnuiește să atragă circa 200 de milioane de telespectatori, a fost anulat în anul 2020, la scurt timp după debutul pandemiei de coronavirus în Europa. Anul acesta însă, semifinalele se vor desfășura pe 18 și 20 mai, iar finala pe 22 mai, la competiție participând 41 de țări, citează AGERPRES.

Organizatorii au mai menționat că iau în considerare câteva posibile variante pentru desfășurarea concursului pe Ahoy Arena din Rotterdam:
# versiunea relativ normală cu un public de mii de spectatori;
# versiunea cu un auditoriu restrâns;
# versiunea cu totul în absența publicului.

De asemenea, ei au mai menționat și faptul că ultimele detalii și eventualele modificări vor fi anunțate în mijlocul lunii aprilie, iar în cazul în care numărul de spectatori va fi redus, banii pentru biletele achiziționate vor fi returnate.

Reamintim faptul că Țările de Jos găzduiesc cea de-a 65-a ediție a concursului muzical Eurovision după ce cântărețul Duncan Laurence a câștigat ediția din 2019 cu melodia Arcade.

Preluat de la: diez.md