inteligenta-artificiala-e1544122333980-1170x658-1.jpg
De Ziua Internațională a Poeziei (World Poetry Day), celebrată pe data de 21 martie, grupul Inteligența Artificială în acțiune își propune să stabilească o legătură între poezie și inteligența artificială.

Acest concurs propune un set de date cu poeziile a 7 autori, scrise în limba română, și se cere de a crea un model de inteligență artificială care să poată detecta autorul având poezia și luând în considerare stilurile personale de a scrie ale fiecărui autor.

„Ne-am întrebat, este oare capabilă inteligența artificială să înțeleagă poezia? Ca prim pas, putem oare crea modele care să recunoască autorii poeziilor scrise în limba română? Noi credem că da!”, comunică autorii proiectului.

Iar dacă și voi rezonați cu această idee, grupul Inteligenței Artificiale în acțiune, te invită să participi la concursul „Clasificarea versurilor în limba română după autor”, care se va desfășura în perioada 3 martie – 21 martie, pe kaggle, disponibil accesând AICI!

Potrivit UNESCO, această zi este o ocazie de a susține creațiile poeților, de a stabili unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, cum ar fi teatrul, dansul, muzica, pictura, precum și de a promova poezia ca artă deschisă oamenilor.

Preluat de la: diez.md