1206292069.jpg.0.jpg
Fondatorul constructorului american de automobile electrice Tesla, Elon Musk a devenit joi cel mai bogat de pe planetă, după ce l-a depășit pe fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, transmite Bloomberg, relatează AGERPRES.

După creșterea de 4,8 % înregistrată joi de acțiunile Tesla, averea lui Elon Musk a ajuns la 188,5 miliarde de dolari, cu 1,5 miliarde mai mult decât cea a lui Jeff Bezos, care deținea titlul de cel mai bogat om din lume începând din luna octombrie 2017.

„Titlul de cel mai bogat om din lume vine după 12 luni de creștere extrordinară pentru Musk. Pe parcursul ultimului an averea sa a crescut cu peste 150 de miliarde de dolari, în ceea ce a fost probabil cea mai rapidă creare de avere din istorie. Această creștere a fost alimentată de un avans fără precedent al acțiunile constructorului auto Tesla, care au crescut cu 743 % anul trecut, pe fondul unor profituri solide, al includerii în indicele bursier S&P 500 și aprecierii investitorilor”, scrie AGERPRES.

Saltul înregistrat de cotația acțiunilor Tesla face ca valoarea de piață a acestei companii să fie la ani lumină față de cea a altor producători auto. Tesla produce aproximativ o jumătate de milion de autoturisme pe an, mult mai puțin decât produc Ford Motor Co. sau General Motors Co. Cu toate acestea, acțiunile producătorului de automobile electrice ar urma să continue să crească, în condițiile în care victoria democraților în alegerile din Georgia înseamnă că partidul care promovează vehiculele electric controlează ambele camere ale Congresului SUA.

În vârstă de 49 de ani, Elon Musk a profitat de creșterea spectaculoasă a acțiunilor Tesla în mai multe feluri. Pe lângă participaţia sa de 20 % din acțiunile Tesla, Elon Musk deține și opțiuni cu acțiuni la compania pe care a fondat-o. În pofida averii sale astronomice, Musk spune că nu este interesat în posesiunile materiale, iar singurul scop al averii sale este să accelereze evoluția umanității spre o civilizație capabilă de călătorii interstelare.

Potrivit Bloomberg, cei mai bogați 500 de oameni ai planetei și-au sporit averea cu 1 800 de miliarde de dolari anul trecut, echivalentul unei creșteri de 31 %. Însă creșterile au fost disproporționat de mari pentru cei din fruntea clasamentului, în condițiile în care primii cinci oameni dețin fiecare averi de peste 100 de miliarde de dolari, iar alţi 20 au o avere de cel puțin 50 de miliarde de dolari.

Preluat de la: diez.md