180515-10thingselonmusk-editorial-1.jpg
Elon Musk, CEO-ul miliardar al Tesla, cu o înclinație spre comportament excentric, și-a schimbat denumirea job-ului în „tehno-rege” („technoking”) al producătorului de mașini electrice, transmite The Guardian, citat de Digi24.

Pe lângă Musk, care își menține poziția de director general, directorul financiar al companiei, Zach Kirkhorn, a fost numit după funcția deținută și de personajul lui George R. R. Martin, Tyrion Lannister, în „Urzeala Tronurilor” – „master of coin” (posibil tradus ca „vistiernic”).

Schimbarea numelui funcției deținute de Kirkhorn este o referință la investiția de 1,5 miliarde de dolari făcută, luna trecută, de Tesla în bitcoin, mișcare ce a catapultat valoarea acțiunilor deținute în controversata și râvnita criptomonedă. Musk, care a fost luna trecută detronat din poziția de cel mai bogat om din lume în contextul căderii prețului per acțiune la Tesla, a scris anterior „#bitcoin” în biografia contului de Twitter.

„În efect de pe 15 martie 2021, titlurile lui Elon Musk și Zach Kirkhorn au devenit tehno-rege al Tesla, respectiv vistiernic. Elon și Zach își vor menține pozițiile lor de CEO respectiv CFO”, a spus compania în ultima înregistrare la autoritatea bursei financiare din SUA, Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare.

Antreprenorul născut în Africa de Sud, a cărui valoare netă este estimată la mai mult de 170 de miliarde de dolari, pe al doilea loc după fondatorul Amazon, Jeff Bezos, are o înclinație spre un comportament excentric și care câteodată dezbină.

Preluat de la: diez.md