54538695_101.jpg
În Spania, elevii de la șase ani vor trebui să poarte tot timpul masca la şcoală. Despre asta a anunţat, joi, guvernul ţării, care intenţionează să redeschidă şcolile, în ciuda unui nou val al epidemiei COVID-19, scrie mediafax.ro.

„Folosirea măştii va fi obligatorie, în general, de la 6 ani, indiferent de menţinerea distanţei”, a declarat ministrul Educaţiei, Isabel Celaa. Ea a spus că scopul guvernului este de a aduce copiii înapoi în şcoli şi de a nu mai folosi învăţământul la distanţă, aşa cum au făcut la sfârşitul ultimului an şcolar. „Ne dorim prezenţa tuturor elevilor”, a adăugat ea.

Şcolarii trebuie să se spele pe mâini de cel puţin de cinci ori pe zi, iar dimineaţa când ajung în clasă le va fi măsurată temperatura. Şcolile au fost închise la mijlocul lunii martie în Spania, ţara care a impus una dintre cele mai stricte blocaje din lume. În ultimele 14 zile, Spania a înregistrat 190 de cazuri noi la 100 000 de locuitori, de departe cea mai mare rată din Uniunea Europeană. Numărul total de cazuri a depăşit 400 000 în această săptămână, iar numărul de spitalizări şi decese a crescut brusc. Epidemia a ucis oficial aproape 29 000 de oameni.

Preluat de la: diez.md