200120-donald-trump-ew-1041a_eef22d21b3c99886bae9673bca9dbe8e.fit-760w.jpg
Preşedintele american Donald Trump a anunțat în mod oficial participarea din partea republicanilor pentru încă un mandat la Casa Albă. Trump l-a prezentat pe rivalul său Joe Biden ca o ameninţare pentru „măreţia Americii” şi susţinând că o victorie a democratului în alegerile din noiembrie nu va face decât să exacerbeze conflictele rasiale şi epidemia de coronavirus care ia cu asalt ţara

În pofida epidemiei care a ucis peste 180 000 de americani, Trump şi-a susţinut discursul în faţa unei mulţimi de peste 1 000 de persoane – fără distanţare fizică şi majoritatea fără măşti -, ce au scandat „Încă patru ani ! şi U.S.A.”, scrie agerpres.ro.

Vorbind de pe peluza Casei Albe în pofida criticilor că foloseşte reşedinţa prezidenţială ca scenă electorală, Trump l-a portretizat pe Biden, un politician de carieră cu un îndelungat trecut de moderat, drept un extremist de stânga care va inaugura o Americă a fărădelegilor, periculoasă.

„Aceste alegeri vor decide dacă îi protejăm pe americanii care respectă legea sau dacă le dăm frâu liber agitatorilor anarhici violenţi şi infractorilor care ne ameninţă cetăţenii”, a spus Trump în cea de-a patra şi ultima noapte a Convenţiei Republicane, într-un discurs care a durat aproape 70 de minute.

El şi-a repetat acuzaţia că vinovată pentru pandemie este China, şi a promis că într-un al doilea mandat va impune tarife pentru orice companie care şi-a delocalizat activitatea pentru a crea locuri de muncă în străinătate, una din puţinele sale propuneri concrete din discurs.

Trump a promis şi că va reconstrui ceea ce republicanii au numit „cea mai măreaţă economie” din istorie, şi l-a atacat pe Biden pentru că a declarat că va „închide” ţara dacă va fi necesar pentru a încetini propagarea epidemiei. „Planul lui Joe Biden nu este o soluţie la virus, ci mai degrabă o capitulare”, a spus Trump.

Preluat de la: diez.md