aGFzaD04ZWI2NzM0MzVkY2Y5NDNjZWVhODJhYTUyMzRkZGQ0Mg.thumb_.jpg
Autoritățile au publicat lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, clasificate în zona roșie, la sosirea din care moldovenii vor trebui să stea 14 zile în autoizolare. Aceasta intră în vigoare la 4 ianuarie, 2021.

Lista este elaborată în conformitate cu pct. 5.1 din Hotărârea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare.

Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egală cu 411 de cazuri la 100 000 populație.

Toate persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin direct sau în tranzit din statele clasificate ca „Zona Roşie” vor completa fișe epidemiologice și vor trebui să respecte regimul de autoizolare de 14 zile.

 

Preluat de la: diez.md